www.autoalkatreszonline24.hu                                   Mindent autójához szállítással Nagykanizsán - autoalkatreszek24.hu

Bevitték a rendőrségre, ott fizette ki a pénzbírságot

Elfogták a 42 éves férfit a nagykanizsai rendőrök.

A dél-zalai város járőrei január 27-én (csütörtökön) reggel 7 óra 20 perckor Szepetneken az Ady Endre utcában igazoltattak egy 42 éves nagykanizsai lakost.

Az intézkedés során megállapították, hogy a férfival szemben a kapitányságuk körözést bocsátott ki, mivel a rá kiszabott pénzbírságot nem fizette be, majd ezt követően elfogták, és előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra. A férfi a pénzbírságot befizette, ezért őt szabadon bocsátották – tájékoztatott pénteken a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

(A Nagykanizsai rendőrkapitányság épülete)

Csalót ítéltek el Nagykanizsán

A Nagykanizsai Járásbíróság január 25-én nem jogerős ítéletet hozott annak az internetes csalónak az ügyében, aki a hirdetéseiben szereplő árucikkeket nem küldte meg a vevőknek.

A vádlott 2019 áprilisa és 2020 májusa között két internetes, illetve egy közösségi oldalon többféle mobiltelefon-készüléket, egy márkás cipőt és egy parfümöt kínált eladásra. A vevők az eladóval elektronikus levelezés útján vagy a weboldal üzenetküldő alkalmazásán keresztül vették fel a kapcsolatot.

A sértettek a férfinak az árukért 7.000-125.000 Ft közötti összegeket utaltak át a bankszámlájára, illetve fizettek ki postai utánvétellel. A vételár elutalását követően az esetek többségében már nem volt elérhető a vádlott, aki négy sértettnek teljesen más tárgyat (pl.: pelenka, fadarab, üres üveg), háromnak pedig semmit sem küldött.

A férfi a sértetteknek közel 365.000 Ft kárt okozott, amelyből kb. 227.000 Ft megtérült.

A Nagykanizsai Járásbíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki 4 rendbeli csalás bűntettében és 3 rendbeli csalás vétségében, ezért őt 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét.

Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vették, míg az ügyész 3 napot tartott fenn a fellebbezés megfontolására – tudatta honlapunkkal dr. Vándor Virág, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.

Festés előtt mindig alapozzunk a tartós és szép felületért

(x) A tökéletes végeredmény érdekében fontos a festendő felület alapos előkészítése, a megfelelő alapozó kiválasztása, legyen szó falfestésről vagy műanyag, üveg, fa, fém vagy egyéb felület festéséről.

A körültekintő előkészítés legalább olyan lényeges, mint maga az alapozás. A felületnek zsír- és pormentesnek kell lennie, hogy a festék tökéletesen tapadjon, és a festés tartós legyen. 

Mire jó a mélyalapozás?

A felületek festés előtti mélyalapozásának három célja van: elősegíti a festék tapadását, kiegyenlíti a nedvszívást, és erősíti az aljzatot.

Mélyalapozás előtt el kell távolítani a fellazult festékréteget, betonfelületeket, felhólyagosodott vakolatot, ki kell javítani a felületeket, eltávolítani a tapadást gátló port, zsírt, olajos szennyeződéseket. Az alapozót csak szilárd és stabil felületre szabad felhordani.

A Festékpalota.hu alapozó, mélyalapozó választékában mindenféle felülethez elérhetőek megfelelő alapanyagok, hogy a végeredmény tökéletes legyen. 

Különféle felületek alapozása

A különböző felületek más-más előkészítést és alapozót igényelnek. 

  • Műanyag felület: A műanyag felületet a festék tapadása érdekében először finom csiszolóval érdesítse, de ne csiszolja túl. Nagyon fényes felület esetén mindenképpen alapozó használata javasolt. Festéksprayvel könnyebb dolgozni, mint ecsettel vagy szivacshengerrel, és az eredmény is tetszetősebb lesz. Vízbázisú és oldószeres változatban is kapható műanyag festék.  
  • Fafelület: Ha nyers fafelületet festene, a szép végeredmény eléréséhez csiszolja finomra a felületet, mielőtt alapozna, így nemcsak esztétikusabb lesz, de kevesebb festéket is szív magába. Amennyiben már festett felületet festene, a meglazult festékrétegeket el kell távolítani, felcsiszolni, majd utána következhet az alapozás a tartósság érdekében. Az egyes festékrétegek között végezzen finomcsiszolást a jobb tapadás érdekében. 
  • Üvegfelület: Üvegfelületeken nehezen tapad meg a festék, ezért tanácsos speciális alapozót használni, kivéve, ha olyan festéket használunk, ami az üveg átlátszóságát meghagyja, mert ilyen esetben az alapozó pont ezt a tulajdonságát fedné el. Festés előtt mindenképp töröljük át a felületet alkohollal.
  • Fémfelület: A különböző fémek élettartama is véges, így mindenképp figyelni kell a megfelelő alapozásra, ha időtálló és tartós felületet szeretnénk. Legyen szó kerítésről, korlátról, lépcsőszerkezetről vagy bármilyen fém tárgyról, a felület festés előtti előkészítése rendkívül fontos. Kültéri fémfelületek festésénél vegyük figyelembe, hogy a magas páratartalom hátrányos lehet a bevonat száradására. A zsírt és egyéb szennyeződéseket távolítsa el zsíroldóval, hígítóval, a régi festéket, rozsdát festékkaparóval, hőlégfúvóval, majd tisztítsa meg, csiszolja. Használjon korróziógátló alapozó bevonatot, amely megakadályozza a rozsdásodást, javítja a tapadást. Erre mehet a fedőréteg vagy zománc. A fényes bevonatok időjárásállóbbak. 

Mindig az adott anyaghoz és célnak megfelelően válasszon festéket.

Februárban is folytatódnak az oltási akciónapok

Az operatív törzs javaslatára a kormány döntött arról, hogy februárban tovább folytatódnak a csütörtök és péntek délutáni, valamint a szombati központi oltóhelyi akciónapok – jelentette be a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára csütörtökön Veszprémben.

György István a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban a közmédiának nyilatkozva azt mondta: január negyedik hétvégéjéhez közeledve idén már a negyedik oltási akciósorozatot indítja a kormány. Emlékeztetett: a decemberi három heti akciósorozaton több mint 1,4 millió embert oltottak be, ezért döntöttek a folytatás mellett.

(Egy nőt beoltanak a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a Kanizsai Dorottya Kórházban 2022. január 22-én. Fotó: MTI/Varga György)

Az év első heteiben több mint 420 ezer oltást adtak be az akciónapokon, amelyeken csütörtökönként és péntekenként délután 14-18, szombatonként pedig 10-18 óra között az oltóhelyek előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval fogadják az oltakozókat – ismertette.

Az államtitkár jelezte: februárban is folytatódnak az akciónapok 115 szakrendelőben és 101 kórházban, valamint a háziorvosok is egyeztetés alapján folytatják saját praxisaikban az oltásokat. Hozzátette: működik az időpontfoglalásos rendszer is, amellyel bármely napra lehet időpontot foglalni.
Az omikron variáns rendkívüli fertőzőképessége miatt különösen fontos az oltások felvétele – jelentette ki az államtitkár.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a kormány döntése értelmében a védettségi igazolványok február 15-étől oltási igazolvánnyá alakulnak át, így aki a második oltást követő hat hónapon belül nem veszi fel a harmadikat, annak nem lesz érvényes az oltási igazolványa.
György István hangsúlyozta: már az első, a második és a harmadik mellett a negyedik oltások is felvehetők, eddig már 37 ezer negyedik oltást adtak be.

A negyedik oltás felvétele különösen a legidősebbeknek, a krónikus- és immunbetegeknek, valamint a transzplantáltaknak ajánlott, de mindenkinek érdemes beadatni, aki 4-6 hónappal ezelőtt kapta meg a harmadik oltását – közölte az államtitkár. MTI

Szarvas és őz tört autót a 74-esen Nagykanizsánál

Egy 48 éves nagykanizsai nő közlekedett január 26-án (szerdán) reggel 7 órakor a 74-es számú főúton Nagykanizsa irányából egy személygépkocsival, amikor a második kilométerszelvénynél balról egy szarvastehén futott ki az úttestre, melyet intenzív fékezés ellenére is elütött. A balesetben személyi sérülés nem történt, a vadon élő állat elpusztult.

Másfél órával később szintén a 74-es számú főúton, a 4. kilométerszelvénynél Nagykanizsa irányába egy őzbak futott egy 46 éves pacsai férfi által vezetett személygépjármű elé, melyet elütött. Személyi sérülés nem történt, a vadon élő állat elpusztult – tájékoztatott csütörtökön a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. (Helyszínelési fotók: ZMRFK)

Varjúfészkek eltávolítása miatt forgalomkorlátozás, parkolási tilalom lesz a kanizsai Platán soron

A Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. január 26-tól – február 11-ig varjúfészek eltávolítást valamint szárazág mentesítést végez a nagykanizsai Platán sor platánfáin.

A munkák ideje alatt ideiglenes forgalmi rend változásra – útlezárásra, behajtási és parkolási tilalomra – kell számítani a Platán sor egyes szakaszain.

Kérik, hogy a munkálatok ideje alatt a személyi sérülések valamint a gépjárművekben keletkező károk elkerülése érdekében gyalogosként fokozott figyelemmel, járművezetőként pedig a megváltozott forgalmi rend betartásával közlekedjenek és parkoljanak.

Az ideiglenes forgalmi rend változás valamint a parkolási tilalom be nem tartása a munkák elvégzésének idejét meghosszabbítja – írja közleményében a Via.

(Fotó: archív. S. Varga György/KanizsaPress)

A Miss World legjobbjai közé jutott a nagykanizsai Tótpeti Lili, a magyar szépségkirálynő

Tavaly októberben lett a Miss World Hungary győztese a nagykanizsai Tótpeti Lili. Új hír, hogy a csinos kanizsai lányt beválasztották azon negyven lány közé, akik indulhatnak jubileumi, 70. Miss World világversenyen. A szépségek döntő megmérettetését december 16-ra tervezték, ám a koronavírus-járvány miatt azt végül idén március 16-ra halasztották.

Lili március 12-én érkezik a verseny helyszínére Puerto Rico-ba, ahol 39 vetélytársával méretteti meg magát a neves zsűri előtt a döntőben. A showműsorral színesített világverseny során minden óvintézkedést maximálisan betartanak, a lányok naponta akár 10-12 órát is gyakorolnak majd a világszépe viadalra.

“Bár már néhány nap eltelt, még most sem igazán hiszem el, hogy ilyen lehetőséget kaptam! Amikor haza kellett utazni, hiányérzettel jöttem haza, nagyon bennem volt a versenyszellem és szerettem volna magam megmutatni az utolsó körben. Azóta viszont úgy gondolom, ez egy óriási lehetőség, hogy még inkább felkészülhessek a nagy napra! … Rajtam nem fog múlni, büszkén képviselem majd Magyarországot!” – árulta el a Blikknek a 20 éves egyetemista.

Magyarország nagykanizsai szépségkirálynője jelenleg a Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatója, hobbija a lovaglás és legszívesebben kutyáival a természetben tölti a szabadidejét, példaképe David Attenborough brit természettudós. (Fotók: MTI/Szigetváry Zsolt)

Arclemosás, ahogy a koreai nők csinálják

(x) Az arcápolási rutin legelső lépése az arctisztítás. Ilyenkor eltávolítjuk az arcunkról a felesleges olajréteget, sminket és szennyeződéseket. Másfelől pedig előkészítjük a bőrünket a további kozmetikumok használatára. 

Európában megszokhattuk, hogy az arctisztítás egy lépésben történik. Olajos, krémes és habzó arctisztítók közül választhatunk, de egyszerre csak egyet használunk. Ezzel szemben a koreai nők a dupla arctisztításban hisznek. Nem ez az egyetlen dolog, amit ők másképp csinálnak. Talán érdemes tanulnunk tőlük, hiszen nem véletlenül tűnik kortalannak az arcbőrük. 

Arclemosás két lépésben

A koreai nők fürdőszobájában mindig két típusú arctisztítót találunk. Nem külön-külön használják őket, hanem közvetlenül egymás után. Az európai szokásokhoz képest ez macerásnak tűnhet, ám ha belegondolsz, csak 2 perccel tart tovább így az arctisztítás.

Az első lemosás után nem lesz tiszta az arcbőröm? Ez a kérdés benned is felmerülhet, amikor a dupla arctisztítás szükségszerűségén mélázol. Talán veled is előfordult már, hogy miután megtisztítottad és tonikkal áttörölted a bőröd, a vatta nem volt makulátlanul tiszta. Szóval a válasz: az egylépéses arclemosás nem mindig elég. 

A koreai nők szeretnek biztosra menni. Mindezt úgy teszik, hogy közben kíméletesen bánnak a bőrükkel. Először olajos arctisztítót használnak, második lépésben pedig egy vizes bázisú terméket.

Hámlasztásra fel!

A koreai arcápolás nem csak a dupla arctisztításban tér el a miénktől. A tisztítás után ők heti rendszerességgel , használnak  kémiai hámlasztót.

Bár eléggé ijesztőnek tűnhet a nevük, valójában rendkívül kíméletesen hatnak a bőrre. Nagyon gyengéden, mégis hatékonyan és egyenletesen oldják le a bőr felszínéről az elhalt hámsejteket. Ezzel ismét egyensúlyba hozzák a bőrt és elősegítik a megújulási folyamatokat. A hámlasztókkal remekül ki lehet váltani a durva arcradírokat. 

A Geek&Gorgeous kémiai hámlasztó szuper választás, ha egy adalékanyagoktól mentes termékkel szeretnéd kipróbálni a hámlasztást. Ez egy igazi hazai termék. A márka megalapítója egy magyar hölgy, aki saját bőrproblémára keresett megoldást. Annyira jól sikerült neki, hogy erre alapozva egy egész brandet is létrehozott.

Milyen a bőrtípusod?

Amit még mindenképp tudnod kell, hogy a koreai nők sosem találomra határozzák meg az arcbőrüket. Az eredményes arctisztítás ezen áll vagy bukik. Ezt pedig ők nagyon komolyan veszik. 

A dupla arctisztítás eredetileg olajos és vizes bázisú termékek használatából áll. Ezt azonban nem kell szentírásnak venni. Mindig azokat az arctisztítókat válaszd, amik a bőrtípusodnak megfelelően hatnak. 

Problémás bőrön nagyon jól működnek a szalicilsavat tartalmazó termékek. Zsíros bőrre inkább habzó arclemosót használj! Száraz bőr tisztításához a nem habzó, pH-semleges tisztítók a legalkalmasabbak. Kombinált bőr esetén pedig bátran választhatsz egy erősebb lemosót.

Ismered a helloskin.hu oldalt? Itt nagyon sokféle arctisztítót találsz, amik remekül passzolnak a koreai típusú rutinba. 

Ittasan okozott balesetet Nagykanizsán

Egy 59 éves nagykanizsai férfi közlekedett 2021. december 16-án 16 óra 25 perckor egy személygépkocsival Nagykanizsán a Táborhely utcában a Munkás utca irányába, amikor egy jobbra ívelő útkanyarulatból történő kihaladás során figyelmetlensége illetve ittassága miatt nem követte az út vonalvezetését, mely miatt áthaladt a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, és összeütközött, a Munkás utca irányából szabályosan közlekedő 41 éves nagykanizsai férfi által vezetett gépjárművel. Az ütközés következtében mindkét járműben anyagi kár keletkezett, a baleset során személyi sérülés nem történt.

A rendőri intézkedés során felmerült a gyanú, hogy az 59 éves sofőr a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, melyet az alkoholteszter is igazolt, mert pozitív értéket mutatott. A férfit további mintavétel céljából előállították. Az eljárásba bevont igazságügyi szakértő véleménye alapján az 59 éves gépjárművezető szervezetében a baleset idején bűncselekményi értékhatárt meghaladó etilalkohol koncentráció volt; a férfit járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nagykanizsai Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügyekben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek – tájékoztatott kedden a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. (Helyszínelési fotók: ZMRFK)

Tudod már, hogy milyen kriptovaluta kereskedő csomag való neked?

(x) Ha egy kriptovaluta platformot szeretnénk használni, találkozni fogunk azzal, hogy a szolgáltatások különböző csomagokba szedve fognak megjelenni. Mindig a legmagasabb opciót érdemes választanod? Esetleg néha elégségesek az olcsóbb variánsok is? Lássuk!

Miért fontos a demo lehetőség?

Ha kezdő befektetőként nem szeretnéd a pénzedet éles kereskedési ügyletekkel kockáztatni, egy demo csomaggal rizikó nélkül megtanulhatod a kereskedés alapjait. Ez a lehetőség akkor is hasznos, ha több rendszer között vacillálsz, és szeretnéd kitapasztalni a különböző szoftverek közötti finom különbségeket, illetve az általuk nyújtott előnyöket, lehetőségeket. 

Az ilyen lehetőségeknél általában valamilyen módon limitálva van a kereskedések száma. Ezen felül a felhasználható kereskedő robotok köre sem teljes. Még a legtapasztaltabb kereskedőknek is időbe telik, mire megalkotják és profitábilisra csiszolják a stratégiájukat. Nagyon fontos szerepe van a gyakorlásnak. Ha kezdőként szeretnél belevágni, azt javasoljuk, hogy egy demóval kezdd az adásvételt!

Milyen fizetős lehetőségek kínálkoznak?

Ha úgy gondoljuk, hogy már elég tapasztalatot gyűjtöttünk, elérkezett az idő, hogy éles kereskedésbe fogjunk. Ilyenkor egy több lehetőséget kínáló, valós pénzbefektetést lehetővé tevő csomaggal folytathatjuk tovább az üzletelést. A Tradensea kriptovaluta kereskedő rendszer például már havi tíz dollárért elérhetővé teszi számodra a legkedvezőbb árú opcióját. Itt egy ezer dolláros limit mellett kezdheted el az üzletelést. Százötven éles ügylet mellett lehetőséged van ugyanennyi demo tranzakcióra is. Ha az automatizáció is érdekel, az RSI botot és a Spot botot is használhatod.

Az összesen ötféle éles csomag közül a havi ötszáz dollárért elérhető Pro csomag jelentheti a legideálisabb megoldást. Itt már ötvenezer dolláros limittel gazdálkodhatunk. A kereskedések száma is tekintélyes: kétezer ötszáz tételből áll! Botok terén pedig a Spot és az RSI botok mellett itt a Launch bot is segítségedre lesz. 

Milyen kedvezményekre számíthatsz?

Több kereskedési rendszernél is találkozhatsz promóciós kódokkal, akciókkal, amik egy kezdeti kedvezményt vagy megszabott ajándékot biztosítanak számodra. Érdemes élni a lehetőséggel! Egy ilyen felajánlás is a segítségedre lehet abban, hogy nyereségessé tedd ezt a tevékenységedet.

Milyen fizetési lehetőségeid lehetnek?

Az az ideális, ha a pénzed beutalásához több lehetőség is nyitva áll. A nagy pénzügyi szolgáltatók segítségével, mint amilyen a Stripe, a Coingate vagy a Binance, könnyedén befizetheted a kereskedésre szánt összegeket.

Itt is érdemes kicsiben kezdeni, majd ahogy gyűlik a tapasztalatod, úgy tudod kihasználni az egyre több lehetőséget nyújtó szolgáltatásokat.

1 2 3 586