Gyilkosság Eszteregnyén: egy Baranya megyei férfit és egy letenyei nőt fogtak el a rendőrök

Sajtótájékoztató keretében számoltak be a zalai rendőrök az Eszteregnyén történt emberölés részleteiről 2023. január 13-án, pénteken.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. január 11-én (szerdán)este 20 óra 49 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy férfit holtan találtak eszteregnyei otthonában.

A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol minden részletre kiterjedő helyszíni- és halottszemlét tartottak. Megállapították, hogy a 65 éves férfit feltehetően két nappal korábban egy késsel szurkálták halálra és az autóját is ellopták.

A zalai nyomozók széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek, melynek eredményeképpen kevesebb, mint egy nap alatt sikerült azonosítaniuk a két elkövetőt, akiket 2023. január 12-én (csütörtökön) 14 óra 55 perckor Nagykanizsán, a Szekeres József utcában fogtak el.

A gyanúsítotti kihallgatás során az egyik személy részletes beismerő vallomást tett, melynek során elmondta, hogy az ellopott autót néhány tízezer forintért Baranya vármegyében adták el.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 36 éves K. Szabolcs garéi férfi ellen nyereségvágyból, illetve különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett, míg a 18 éves Sz. Bianka letenyei nő ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének bűnsegédként történő elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást az ügyben. A rendőrök mindkét elkövetőt bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásuk indítványozását.

Az ügy részleteiről sajtótájékoztató keretében számolt be a főkapitányság épületében dr. Jandó Zoltán r. alezredes kiemelt főnyomozó – közölte a Rendőrség honlapján pénteken a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság.