Féltékenységében verte és alázta barátnőjét egy nagykanizsai férfi

Egy 1985-ben született kábítószert fogyasztó nagykanizsai férfi egy fiatalkorú lánnyal 2017.-ben ismerkedett meg, akivel 2020. május 8-tól párkapcsolatban éltek. A lány hol a terhelt által bérelt lakásban, hol pedig szülei ugyancsak nagykanizsai otthonában tartózkodott. A lány 2020. október 4-re virradó éjszaka is a terheltnél tartózkodott, s ott töltötte a vasárnapot, de a lakásból a délután folyamán többször is eltávozott.

A lakásban este megfordult a terhelt két munkatársa, távoztak a lakásból, majd 21 óra után a közöttük kialakult nézeteltérést követően a lány is távozott.
A terhelt barátnője távozását követően – a benne az egyik munkatársa és a lány között feltételezett kapcsolat miatti féltékenysége miatt- telefonon előbb a lányt próbálta elérni, majd mivel sértett a hívásokat letiltotta, 21.33 órakor messenger üzenetben kereste a lány barátnőjét, aki gépkocsival Zalaegerszegről jött hazafelé egy barátnője társaságában. Tőle arról érdeklődött, hogy ők hol tartózkodnak illetve a lány velük van-e. A nő jelezte, hogy Gelséről tart Nagykanizsa felé, de a lány nincs vele. A válasz valóságtartalmában kételkedő terhelt 21.39 órakor a hívást azonos tartalommal megismételte.

(A fotó illusztráció)

Közben a nő üzenetet váltott a lánnyal is, akivel egyeztették, hogy Nagykanizsára érkezésüket követően a városban találkoznak. Ez után a terhelt többször kereste a nőt, aki a telefonját a táskájába tette és lenémította, így elérni nem lehetett.

A lány közben telefonon hívta a még a városban tartózkodó gyanúba jött munkatársat, aki a sértettet a Kereskedelmi Szakképző Iskola épületénél vette fel gépkocsijába, s a lány arra kérte, hogy a 7. számú főút nagykanizsai elkerülő szakaszán található Mobil Petrol benzinkútra vigye. A találkozás helyszínéről a barátnőjét 22.14 órakor értesítette, majd odaérkezését követően átült annak gépkocsijába, s elindultak a terhelt Csengery utcai otthona felé. A terhelt közben újból a barátnőt hívta, aki átadta a készüléket a lánynak, hogy ő mondja el barátjának, jelenleg hol tartózkodik, és jelezze neki, hogy mennek hazafelé. A terhelt a lánnyal ekkor már ordítva beszélt, aki ennek hatására sírva fakadt.

A barátnők a sértett társaságában a gépkocsival a Zrínyi utca felé haladtak tovább, amikor a terhelt ismerőse által vezetett BMW típusú személygépkocsi eléjük vágott, melyben a terhelt utasként foglalt helyet. Terhelt a telefonon keresztül a sértettnek kiabálva őket megállásra szólította fel, melynek a barátnő a Zrínyi utcában eleget is tett. A terhelt a BMW jobb első üléséről kiszállt, kinyitotta a barátnő által vezetett jármű jobb hátsó ajtaját, s hajánál fogva kirángatta az ülésről a lányt.

A sértett sírva kérlelte terheltet, hogy ne bántsa, de de a terhelt a barátnő tiltakozása ellenére is a másik gépkocsi hátsó ülésére benyomta és beült mellé, majd a helyszínről elhajtottak. A barátnő a történtekről a sértett édesanyját akarta értesíteni, de telefonszám hiányában interneten keresztül sem érte el. Közben 22.34 órakor a terhelt ismét kereste a barátnőt, hogy hol vette fel pontosan a sértettet, mert tudja, hogy biztosan hazudozik és megcsalta. Ezt követően 22.53 órakor terhelt a lány nadrágjáról egy fényképet küldött a barátnőnek „g….s nadrág” aláírással.

A terhelt a gépkocsiban a lány bántalmazását folytatta, a síró sértett hangos tiltakozása ellenére haját tépte, többször pofon ütötte, miközben folyamatosan számonkérte rajta, hogy félrelép. A Csengery utcai ingatlanhoz érve terhelt a sértettet hajánál fogva a lakásba berángatta, a ház előtti belső udvari kaput, a kulcsot a zárban hagyva, belülről bezárta. Ezt követően a lányt az ingatlanból távozni már nem engedte, a lakásban tovább bántalmazta, ruháját letépve meztelenre vetkőztette, s többször ütlegelte, taposta, rugdosta. Sértettől telefonját elvette, egész éjjel tettlegességgel akadályozta, hogy aludni tudjon, s közben arra akarta a sértettet rávenni, hogy ismerje el,kapcsolatot létesített a munkatársával.

Közben a terhelt több esetben, azonos tartalommal írt üzenetet a munkatársának, aki szintén tagadta a kapcsolatot. Terhelt az éjszaka folyamán addig ütlegelte a sértettet, amíg a lány a bántalmazások hatására, akarata ellenére, el nem ismerte a hűtlenséget, illetve azért is ütötte, rúgta, taposta a sértettet, ha jelezte terhelt felé, hogy a terhelt fájdalmat okoz neki. A terhelt a lány nyakára több esetben kutyanyakörvet helyezett, s bántalmazás közben az ütések hatására hátrafelé mozduló sértettet nyakánál fogva azzal rántotta vissza. A fürdőszobában, tusolást követően megtörölközni nem engedte a sértettet, tisztálkodás közben is többször ütlegelte. A később nadrágot és bugyit magára vevő sértettet terhelt újból lemeztelenítette, s egy porszívócsővel kezdte bántalmazni.

A terhelt 2020. október 5-én hajnalban jelezte, hogy amint a nap felkel, összepakol és otthagyja, majd később már azt közölte vele, hogy pár napot mégis vár, hogy a sérülések és duzzanatok eltűnjenek a lány testéről.

Egy óvatlan pillanatban a lány telefonon segítséget kért édesanyjától, aki megjelent a helyszínen. Ekkor a terhelt a sértett nyakát fogva a ház belső udvarán tartózkodott, s ezt meglátva a lány édesanyja többször rákiabált a személyek megjelenésétől megzavarodott terheltre, hogy engedje el a lányát, illetve nyissa ki a belső kaput. A terhelt ekkor már kérlelve próbálta behívni az anyát a lakásba, megbeszélni a történteket, de ő jelezte, hogy megy és elviszi a lányát is. A rendkívül zaklatott állapotban lévő és fizikailag kimerült lány a holmiját összeszedve édesanyjával otthonába távozott, útközben a gépkocsiban beszámolt az egész éjszakán keresztül zajló bántalmazásáról. A lány sérülései, fájdalmai és rosszulléte miatt mentő vitte kórházba.

A sértett a bántalmazás miatt számtalan különböző sérülést szenvedett, amelyek 8 napon túl gyógyulóaknak minősültek.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette, testi sértés bűntette valamint kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat a napokban – tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.