Egymilliárd forint értékű hamis parfümöt találtak Nagykanizsán

Több mint 40 ezer hamis parfümöt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy Távol-Keletről érkező konténerben. A hamisítványok piaci értéke meghaladja az egymilliárd forintot.

Elektronikai szállítmány elvámolását kérte egy magyar cég a Nagykanizsai Vámudvarban. Az áruvizsgálaton a pénzügyőrök a bejelentett termékekből feltűnően keveset találtak, azonban a konténer hátuljában lévő kartondobozokba különböző márkájú (Yves Saint Laurent, Calvin Klein, Hugo Boss, Thierry Mugler, Armani stb.), helytelen feliratú parfümöket rejtettek.

Az előzetes szakértői vélemény szerint valamennyi termék hamisítvány, amiket a védjegy tulajdonosainak engedélye nélkül hoztak forgalomba. A több mint egymilliárd forint értékű szállítmányt a NAV munkatársai lefoglalták.

A hamisított termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nem csak a gazdasági szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve is egészségügyi kockázatot jelentetnek – tudatta honlapunkkal csütörtökön a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Zala Megyei Adó- és Vámigazgatósága. (Fotók/videó: nav.gov.hu médiaszerver)