Belvárosi Pünkösdölés Nagykanizsán

Száznál is több táncos, utcabál és színes programok várták kicsiket és nagyokat a nagykanizsai Erzsébet téren, a hosszú hétvégén a Kanizsai Kulturális Központ szervezésében megrendezett Pünkösdi Fesztiválon.

Dénes Sándor Nagykanizsa polgármesterének és Tóth István „Csonti”, a Zalagyöngye Táncegyüttes művészeti vezetőjének köszöntője után Nyeste Pál atya, a Piarista-iskola igazgatója vette át a szót.

– A pünkösdölőnek a hagyományőrző és a mostani kultúrába beavató ajándéka az Isten örömét jeleníti meg. Ezért a fontos, hogy a derű és az öröm jelen legyen az életünkben – emelte ki.

A színpadon néptáncosok majd később modern dallamok szórakoztatták a közönséget, míg a tér másik felén népi játszóház és légvár várta a kisebbeket.

A péntek estét jó hangulatú utcabál zárta a Hélium zenekar jóvoltából, akik hamar táncra perdítették a kilátogatókat, sőt egy lánybúcsús csapat is érkezett a térre.

Hétfőn az ökomenikus istentiszteletet követően a Csurgó zenekar lépett fel, őket a Canischa zenekar követte, majd a Tárkány művek előadását követően, a keményebb stílus képviselői léptek színre, a Dalriada közel egy órás zúzós folk metal koncertje zárta az immáron két napos fesztivállá bővült rendezvényt – írta tudósítónk Dani Mercedes. Fotók/videók: Dani Mónika & Szalai Szilveszter – KanizsaPress.

Hangosítás: SoundBox Hangstúdió.