Életet mentettek a kanizsai rendőrök

A dél-zalai város egyenruhásainak lélekjelenléte és szakszerű ellátása mentette meg egy férfi életét.

A rendőrségre január 5-én (kedden) éjszaka 22 óra után tett bejelentést egy nagykanizsai nő, hogy lakásába hazaérve férjét eszméletlen állapotban találta, aki valószínűleg öngyilkos akart lenni, segítségre van sürgősen szüksége.

(A Nagykanizsai Rendőrkapitányság épülete)

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság járőrei a lakás fürdőszobájában eszméletlen állapotban találtak rá a férfira, akinek testén több vágási sérülés is volt.

Hencsei Ábel rendőr törzsőrmester és Németh Sándor Mátyás rendőr őrmester gyorsan cselekedtek, és a férfi alsó és felső végtagjain több helyen, a vérzések csillapítására nyomókötést helyeztek el, valamint az eszméletlen férfi felkarján az artériás nyomáspontot elszorították.

A mentőszolgálat munkatársai a sérült állapotát stabilizálták, majd a magához térő férfit kórházba szállították – tájékoztatott szerdán a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az esettel kapcsolatban úgy értesültünk, a feleség először a mentőket hívta a 104-es telefonszámon, de az történt, hogy a helyszínre először a rendőrök értek ki. A feleségnek a rendőrök azt mondták, hogy nem jó helyen szorította el férje kezét, ezt az egyenruhások szakszerűen elvégezték.

Az esethez a hívást követően 20-25 perccel érkeztek ki a mentők. (Két egység is kivonult.) A fürdőkádban életének véget vetni akaró férjet a nagykanizsai kórház pszichiátriai osztályára szállították.