Vendéglátóhelynél tört ki tűz Magyarszerdahelynél

Teljes terjedelmében égett egy hetven négyzetméteres melléképület Magyarszerdahely külterületén vasárnap este. Mire a nagykanizsai és zalaegerszegi hivatásos, valamint a gelsei önkéntes tűzoltók a helyszínre értek, a lángok egy gépjárműre is átterjedtek.

A rajok két vízsugárral megfékezték a lángokat, az égő épületből egy szén-dioxid palackot is kihoztak. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a tűz a főépületre nem terjedt át – tájékoztatott a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az esettel kapcsolatban a Gelse ÖTE Facebook oldalán ezt írta.
“21:17-kor érkezett a jelzés hogy Magyarszerdahely 74-es főút melletti vendéglátóhely melléképülete ég. Az esethez a vonulást 6 fővel kezdtük meg. Kiérkezéskor a kb 6×12 méter alapterületű faszerkezetes lemezfedéses épület teljes terjedelmében égett. A tűzet 3 “d” sugárral a nagykanizsai hivatásos tűzoltókkal közösen eloltottuk. Mivel a környéken vízvételi lehetőséget nem találtunk a helyszínre érkezett Zalaegerszegről egy vízszállító gépjármű is. Személyi sérülés nem történt. Az esethez Kanizsa/1, Kanizsa/2, Kanizsa/Vízszállító, Egerszeg/Vízszállító, Gelse ÖTE/1 volt riasztva.” (Fotók: Gelsei Önkéntes Tűzoltó Egyesület – Facebook)