Nem adtak magukról életjelet Kanizsán

Csütörtökön és pénteken is két ember lakásába kellett bejutniuk a hivatásos tűzoltóknak, ugyanis nem adtak magukról életjelet, így a szomszédok kihívták a tűzoltókat. Mindkettő segítségre szoruló személy idős ember volt.

Csütörtökön délután 17 óra után riasztották a lánglovagokat, hogy napok óta nem adott magáról életjelet egy idős ember Nagykanizsán, egy Bajcsy-Zsilinszky utcai családi házban. A város hivatásos tűzoltói az ablakon keresztül bejutottak az ingatlanba, majd beengedték a mentősöket, akik megkezdték a beteg ellátását.

Pénteken délelőtt 9 óra után jelezték, hogy nem adott magáról életjelet egy idős ember Nagykanizsán, egy munkás utcai társasházban. A város hivatásos tűzoltói az ingatlanba történő bejutás után egy magatehetetlen embert találtak, akik átadtak a mentősöknek – tájékoztatott a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A hatóságok kérik, figyeljenek oda idős, egyedül élő szomszédaikra, rokonaikra. Ha valami bajt vagy gyanút észlelnek, vagy sokáig nem látják a magányos időseket, hívják a 112-es segélyhívót!