Tavasz Nagykanizsán

Végre itt az igazi, tavaszi időjárás. Kanizsán is pompás színbe öltöztek a fák. A városból néhány tavaszi képet S. Varga Györgytől kaptunk. Köszönjük szépen.

De nézzük, milyen lesz a folytatás

Csütörtökön is sok napsütésre számíthatunk, emellett délelőtt főleg nyugaton és északon helyenként, a délutáni, esti óráktól északnyugat felől egyre többfelé megjelenik a fátyolfelhőzet, amely éjjel vastagszik is. Csapadék nem várható. Napközben elsősorban az Észak-Dunántúlon többfelé megélénkül, Sopron környékén megerősödhet a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +6 fok között alakul, fagyzugokban hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 19 és 24 fok között valószínű – tudatta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Előrejelzésük szerint pénteken 24, szombaton 18 fok lesz a maximum hőmérséklet. Vasárnap egy hidegfront érkezik, amely miatt hajnalban -3, hétfőn hajnalban viszont akár -6 fok is lehet a hajnali órákban.

Csütörtökön ismét szaharai por érkezik az ország térségébe

Csütörtökön ismét szaharai por érkezik Magyarország térségébe, amely a pénteki szórványos záporokkal együtt sáros esőt okozhat – tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán az MTI-t.

Facebook-oldalukon azt írták: Copernicus EU – CAMS által kiadott előrejelzések ismét szaharai por érkezését jelzik.
Kiemelték, hogy ez most nem lesz annyira tömény, mint a múltkori, de pénteken a záporok után lehetnek nyomai a tereptárgyakon, autókon.

A meteorológiai szolgálat a Facebook-bejegyzésében kitért arra is, hogy a szaharai por egy teljesen átlagos jelenség, amelyet a mostani fejlett előrejelző rendszerek már nagyon pontosan tudják előrejelezni – tudatta az állami hírszolgálat.

És most következzenek S. Varga György kanizsai tavaszi fotói.