Sorompót tört a nagykanizsai autós

Egy 1949-ben született nagykanizsai férfi az idén augusztus 18-án kora délután egy személygépkocsival közlekedett Nagykanizsán. Amikor az Ady úton kialakított közút-vasút szintbeli kereszteződésnél elhelyezett, fénysorompóval és félsorompóval is ellátott vasúti átjáróhoz ért, figyelmetlensége miatt későn észlelte, hogy fényjelző berendezés villogó piros jelzést ad, ezért fékezése ellenére behaladt gépkocsijával a vasúti átjáróba, majd a síneken megállt.

Ezt követően a hátramenetbe váltott és így tolatott korábbi haladási irányával ellentétesen a vasúti átjáróból, ennek során járműve jobb oldalával nekiütközött a félsorompó éppen leereszkedő csapórúdjának, mely letört. A csapórúd letörését követően a férfi az átjáró előtt megállt, az úttestről az oda esett csapórudat a fénysorompó elé helyezte, majd a vonat elhaladását követően gépkocsijával elhajtott a helyszínről, cselekményével a közlekedésben részt vevők testi épségének biztonságát veszélynek tette ki, és a MÁV Zrt.-nek anyagi kára keletkezett.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni gondatlan vétség miatt emelt vádat a napokban – tudatta honlapunkkal hétfőn dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

(Az Ady utcai vasúti átjáró. Fotó: Google Maps)