Vádat emeltek a nagykanizsai hegyi pincék fosztogatója ellen

Egy 17 éves nagykanizsai fiatal, -aki már állt bíróság előtt lopások miatt,- 2018. december 22. és 24. napja között Nagykanizsán, a Szentgyörgyvári hegy egy hegyi telekre a kerítésen átugorva bejutott, a melléképület lakatpántján a csavarokat kicsavarozta, a helyiségbe bement és onnan kézi szerszámokat, kisgépeket tulajdonított el, illetve megfeszegette a földpincébe vezető ajtót.

Az eltulajdonítással okozott kár 87.900 Ft, melyből a szerszámok, gépek egy részének lefoglalása és sértettnek történő visszaadása révén 76.900 Ft érték megtérült.

(Fotó: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

December 23. és 25. napja között Nagykanizsán, egy, a Nagybagolai úton található telekre ugrott be a kerítésen át, a melléképület ablakán lévő deszkákon a csavarokat egy magával vitt csavarhúzóval kicsavarozta, a falapokat levette, a helyiségből kisgépeket és szerszámokat tulajdonított el. A telken lévő faház ajtaját is lecsavarozta, az ajtót a helyéről leemelte és a tárolóban talált tűzifával együtt elvitte. Az eltulajdonítással okozott kár 69.000 Ft, melyből lefoglalással és a sértett részére történő visszaadással megtérült 8.000 Ft érték.

Január 4-én Nagykanizsán, egy a Kis Éden utcában lévő pince bejárati ajtaját a magával vitt csavarhúzóval megfeszegette, mire az ajtó kinyílt. Az épületben felszerelt OSB lapokból a magával vitt csavarhúzóval többet lecsavarozott, illetve különböző használati tárgyakat tulajdonított el. Az eltulajdonítással okozott kár 58.100 Ft, mely nem térült meg.

December 31. napja és 2019. január 4. napja között ugyanott, egy, a Szentgyörgyvári hegyen lévő faházon a fürdő ablakát felfeszítette, azon keresztül bemászott a pincébe, ahol kulcsokat talált. Kulccsal kinyitotta a kinti tároló vasajtaját és a helyiségből 1 db McCulloch típusú elektromos fűrészt tulajdonított el 8500 Ft értékben, az okozott kár megtérült.

Január 6-án 10 óra 15 perc és január 7. napján 8 óra közötti időpontban ugyanott, egy, a Szentgyörgyvári hegyen lévő ingatlan kerítésén átmászott, a melléképület ajtaját leemelte és onnan 2 db nyulat tulajdonított el. Az eltulajdonítással okozott kár 2.000 Ft, mely az állatok lefoglalása és sértettnek történő visszaadása útján megtérült.

Január 4-én a Nagykanizsa, Szentgyörgyvári hegy egy másik utcájában található hegyi pince ajtópántján lévő lakatot feszítette le, oda bement, kutatást végzett és onnan egy, Hajdú centrifugát, valamint TV hálózati kártyát tulajdonított el. Az eltulajdonítással okozott kár 8.000 Ft, mely a lefoglalás és visszaadás útján megtérült.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség 6 rendbeli lopás vétsége miatt emelt vádat – értesült honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.