A szerencsén múlt az élete Nagykanizsán

A csendes gyilkos némán, minden figyelmeztetés nélkül hátba támadott!
Ha van a lakásodban nyílt égésterű gázkészülék, gondolkodj el légy szíves!

Én is azt gondoltam óóhhh nálam minden rendben!
17 éve lakom ebben a lakásban, nemrég csinálták meg a kéményt, van szén-monoxid érzékelőm! Mi baj lehet? Aha!

Az egyik pillanatban a fürdőszobában vizes ballonokat mosok, a következő pillanatban a nappaliban fekszem a földön és 6 mentős küzd az életemért! Igen! A szerencsén múlott az életem!

Ha a párom nem nyit rám a fürdőben, most nem írom ezeket a sorokat! Már eszméletlenül feküdtem a kádban, előrebukva a hányásomban! A sürgősségin kiderült a vérvétel után szén-monoxid mérgezés!

Igen, volt szén-monoxid érzékelő! A bojlertől 1/2 m-re! Steck márkájú, megbízhatónak minősített! Nem jelzett!!!
Új érzékelő beszerezve! De a biztos megoldás, hogy villanybojlerre cserélem a gázt a kémény ledugózva! Tudom nem teheti meg mindenki, de 1 megbízható érzékelő életet menthet!

Köszönet a nagykanizsai mentőszolgálatnak és a Kanizsai Dorottya Kórház sürgősségi osztály dolgozóinak!” – írta olvasónk.

A hétfőn (január 20-án) kora délután történt esetről a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is beszámolt. Ezt írták:

Szén-monoxid- mérgezés gyanúja miatt riasztották a nagykanizsai hivatásos tűzoltókat Nagykanizsán a Platán sorra. A tűzoltók a helyszínre érkezést követően légzésvédelem mellett az épületbe behatoltak, majd méréseket végeztek, amely során a szén- monoxid jelenléte kimutatható volt a lakásban.

Az épület átszellőztetését elvégezték. A gázszolgáltató szakemberei is a helyszínre érkeztek. Mentő is érkezett a helyszínre – írták.