Elindult az állatorvosi ügyelet Nagykanizsán

Tavaly októberben nyílt levelet írtak Nagykanizsa polgármesterének, amelyben azt kérték, hogy legyen állatorvosi ügyelet a dél-zalai városban.

Dénes Sándornak ezt írták:

“Tisztelt Dénes Sándor Polgármester Úr!
Alulírottak, nagykanizsai lakosok s egyben ebtartók, kérjük Önt, hogy Nagykanizsán a hétvégi és ünnepnapi állatorvosi ügyeletet megszervezni szíveskedjen.
Mi, nagykanizsai ebtulajdonosok az elmúlt években már több tízmillió Ft ebrendészeti hozzájárulást fizettünk be, amelynek bevezetésekor Önök azt ígérték, hogy biztosítani fogják a kulturáltabb kutyatartást a városban.
Ezzel szemben van egy db kutyafuttató, amely a kutyák számát figyelembe véve kicsi és kevés, néhány szemetes, viszont nincs állatorvosi ügyelet. Hét végeken, illetve ünnepnapokon néha száz km-t is utaznunk kell a kutyánkkal, ha állatorvosi ellátásra van szüksége, miközben Nagykanizsán 8 állatorvosi rendelő működik.
A 8 állatorvosi rendelő azt jelenti, hogy egy-egy állatorvosra kb. kéthavonta kerülne sor, amely véleményünk szerint kibírható és előre tervezhető.
Amennyiben az ügyeletért az állatorvosok külön juttatást kérnek, kérjük, hogy azt az ebrendészeti hozzájárulásból finanszírozzák, így legalább azt látjuk, hogy a pénzünkért kapunk is valamit cserébe.
Az állatorvosi ellátást, útiköltséget természetesen a kutyatulajdonosok finanszíroznák, amit Önöknek kellene, az csak a rendelkezésre állás, amely az évi ebrendészeti hozzájárulás töredékét jelenti.
Kérésünk teljesítését köszönjük.”

A város vezetése mérlegelte a kérdést és úgy döntött, elindítja az ügyeletet.

A Kanizsa TV videójában Dénes Sándor többek között azt mondta, az ügyelet kérdéskörét az állatorvosokkal egyeztették.

Az állattartók ebrendészeti hozzájárulást fizetnek az önkormányzatnak és ebből a pénzből tudják fizetni a kanizsai állatorvosi ügyelet költségeit – mondta a városvezető.

Az ügyelet telefonszáma: 06/30/600-6466.