Halálra fagyott egy hajléktalan férfi Nagykanizsán

Az első fagyos éjszakát már nem élte túl egy hajléktalan, aki Nagykanizsán egy bevásárlóközpont közelében szombaton hűlt ki. A helyi hajléktalanszállóval augusztus óta nem volt kapcsolata, az utcai szolgálat sem tudott róla, hogy egy bokor alatt élt. A helyi szállón azért is állnak értetlenül az eset előtt, hiszen bárkit befogadnak, aki segítséget kér tőlük – számolt be a szomorú esetről az ATV.

A tragédia rendőrségi helyszíneléséről az éppen ott kutyáját sétáltató nagykanizsai Róka József készített fotókat az úgynevezett „Interspar-rétnél”, aki Facebook oldalán nyilvános bejegyzésében ezt írta:

(Fotók: Róka József – Facebook)

„November 21-i esemény színhelye, ahol egy hajléktalan meghalt (kihűlés). Bobi ment közelebb, mintegy 50 méterrel a helyszínhez, ahol kiszúrt magának egy katonát, érdekelte a kezében lévő hosszú valami. Gondolom egy hosszú botnak látta, mert hasonló bot nagyságokat szoktam eldobni,amely számára egy jó játék.
Ma november 22-én a séta úthoz közel volt a szomorú haláleset helyszíne. BOBI – a réten általában póráz nélkül van – a bokros fához futott -2-3 méterrel megállt – előre szimatolt, ahol a halott volt, majd megfordult. Én akkor vettem elő az okost, és lefotóztam. Hozzám szaladt, derék magasságig felugrott,továbbiakban 10-15 méterig, a tanított módon láb mellett jött. KÉRDÉS: mit szagolt ki, mit látott, miért örült annyira nekem….”

Az ATV-nek Róka József azt is nyilatkozta, hogy ezen a környéken éjjelente mások is szoktak aludni. A hajléktalanoknak a bevásárlóközpont környékén vannak kuckóik, de nem szeret a közelükbe menni, mert néha agresszívek.

A férfi augusztusban járt utoljára a „Citromszigetnél” található hajléktalanszállón, ahol három napot töltött, ezt követően teljesen eltűnt az ellátórendszer szem elől, pedig a szálló intézményvezetője azt mondta, mindenkit próbálnak rábeszélni arra, hogy kérjenek tőlük segítséget – hangzott el többek között a televíziós tudósításban. Az elhunyt férfi 53 éves volt.

Az ügyet közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a Nagykanizsai Rendőrkapitányság – értesült a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságtól honlapunk.