Elismerték a Nagykanizsai Központi Óvoda szakmai munkáját

Átadták a társadalmi innovációs díjakat kedden Budapesten.
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere köszöntőjében azt mondta, a most kitüntetettek a társadalom előre jutásáért, a társadalom minden rétegét érintően tettek szolgálatot.
“Hősök teremtek közöttünk, egyszerű emberek között” – fogalmazott. A miniszter megköszönte a kormány és a társadalom nevében a díjazottak elszántságát.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő 2021. évi nyílt pályázatára olyan állami és önkormányzati intézmények, valamint civil szervezetek, vállalkozások jelentkezését várták, amelyek a társadalmi innováció terén mérhető módon jelentős eredményt értek el, és fenntartható üzleti modellel rendelkeztek, különösen az esélyegyenlőség, a társadalmi felzárkózás, a családtámogatás, a köznevelés, a szociális és az egészségügyi ellátás terén.

(Kovács Edit intézményvezető és Balogh László polgármester (Fidesz-KDNP) átveszi a Nagykanizsa Központi Óvoda Innovatív utak a fenntartható jövőhöz elnevezésű projektjéért járó elismerő oklevelet Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől (b) a minisztérium tükörtermében 2022. április 5-én. MTI/Bruzák Noémi)

A 2021-es társadalmi innovációs tevékenységéért jutalomban részesült a CédrusNet Kecskemét szenior tudáshasznosítási programja és a Kacsacsőrű Művészeti Nonprofit Kft. “Kiállok érted, kiállok magamért” programja.

Elismerő oklevélben részesült az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ helyi termékek vására, az Eötvös József Református Oktatási Központ Suliplusz projektje, a Nagykanizsa Központi Óvoda “Innovatív utak a fenntartható jövőhöz” projektje, a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ, Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény népi fajátszótér programja, a Schlachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet “Érték vagy” portálja.

Az elismeréseket, tárgyi jutalmakat Kásler Miklós miniszter és Monszpart Zsolt, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő főigazgatója adta át – tudatta kedden az állami hírszolgálat (MTI).