A tökéletes hálószoba kialakítása

A hálószoba megfelelő kialakításának több ismérve is van: fontos, hogy kényelmes és komfortos legyen, de az sem elhanyagolható, ha barátságos hangulatot kölcsönöz. A hálószoba egyszerre a testi és lelki pihenésnek is teret ad, valamint a relaxálásnak – a hálószoba tehát a béke szigete. A pihenés áll a középpontban, érdemes innen minden zavaró tényezőt száműzni.

Ezt úgy érhetjük el legkönnyebben, ha sem számítógépet, sem íróasztalt, sőt még televíziót sem teszünk be a helyiségbe. Amennyiben módunkban áll, a hálószobát a társasági helyszínektől (nappali, konyha) minél távolabb próbáljuk meg kialakítani. A lakás, ház északi vagy keleti oldalára célszerű a privát szférát helyezni, az ideális megoldás, ha a hálóhoz egy saját fürdő vagy gardrób is kapcsolódik, sajnos ez a kisebb alapterületű lakásokban nem mindig oldható meg.

Érdemes arra mindenképp figyelni, hogy a hálószobában a főszerep mindig az ágyé legyen. Az első lépés a hálószoba kialakításakor a stílus meghatározása. Gondoljuk át, milyen színvilágot szeretnénk kialakítani, és milyen típusú bútorokkal rendeznénk be, ehhez milyen legyen a világítás. Második lépésként határozzuk meg milyenek legyenek a textilek és dekorációk. Számtalan lehetőség van arra, hogy egyedi stílusúvá varázsoljuk hálószobánkat.

Ehhez nyújt segítséget a SkandiTrend széles kínálatával. Az utóbbi évben a hálóban a natúr fa és természetes anyagok használata hódít. Az ágy fejléce mögötti falrész közkedvelt, kiemelhető akár egy tapétával, vagy különböző dekor panelek alkalmazásával egyaránt.

A szerethető hálószoba kialakításának egyik legfontosabb része az ágy kiválasztása. Ne használjunk kihúzható kanapékat állandó alvásra, még akkor sem, ha a bútorgyártók ezt ajánlják. Nem összehasonlítható a rendes ággyal, nem fogja a nyugodt és kényelmet biztosítani. Gondoljuk át szintén a matrac kérdését is. A színek is meghatározóak a stílus kialakításában, ideálisak lehetnek a neutrális, visszafogott árnyalatok. Törtfehérrel például kellemes atmoszféra teremthető, a pasztell, a barna, illetve a szürke meleg árnyalataival is. Kerüljük a hideg tónusokat, ugyanakkor textilekkel és tapétákkal is vihetünk be színeket a hálószobába. Egy mutatós ágytakaróval vagy párnahuzattal is nagymértékben meghatározhatjuk a hangulatot. Sok embert meggyőztek a dán GreenGate  ágytakarók, amelyek különféle méretben és mintával készültek.

LED-ek kiválasztása

Fontos, hogy vásárlás előtt megvizsgáljuk és némi információt gyűjtsünk a LED alkatrészekről, illetve, hogy a LED chip-ek milyen tulajdonságokkal rendelkeznek. Az SMD LED-ekre jellemző, hogy felülszerelt alkatrészek, amelyeket nem tudunk a felületre felszerelni közvetlenül.

 

 

Az SMD LED-eknél – mivel nincs kilógó dióda – könnyebben elrejthetőek, jobban szerelhetőek, ehhez a technológia járult hozzá. Ennek köszönhető szintén, hogy az SMD LED hőtűrése jóval nagyobb, mivel teljes chip felfekszik a felületre, így a hőt is képes jobban elvezetni. Nincs fényveszteség és túlmelegedés sem. Fontos ismernünk két azonos LED típus különbségeit, ha 5050 SMD LED-ről vagy 5630-ot készülünk megvásárolni.

 

Az SMD 5050 LED esetében a fényerő nagyobb, mint az 1 chipes SMD LED daraboknál, a tokozáson belül három chip is megtalálható. Ez ahárom chip lehet RGB SMD LED chip, amely több színű, és minden esetben extra nagy fényerőt képes kibocsájtani. Az SMD LED család legújabb tagja az SMD 5630 LED chip. Ez a típusú led felülszerelt chip SMD, COB LED másrészről, amely az egyetlen olyan nagyméretű chip, ami az alaplemezen fekszik közvetlenül. Teljes értékű fényhasznosításra képes, hatalmas fényerővel rendelkezik és jobb a hőtűrése is.

 

Hátránya közé tartozik, hogy csak hideg és meleg fehér fényben elérhető a boltokban. Akik extra fényerőt, magasabb fényhasznosítást szeretnének elérni fehér színben, az ő választásuk csakis az 560-as LED chip lehet. Akik a színesebb, különböző hangulatvilágítás hívei, azok az 5050-es LED chip-et válasszák, hiszen dekorációs világítás és fővilágítás is könnyen elérhető vele.

 

A COB LED-ben a félvezető lapkák közvetlenül az alaplemezen kapnak helyet, ezeket az alaplemeztől általában egy igen vékony szigetelőréteg választja el. Az SMD5 6030 COB LED-től eltérően, az SMD COB LED-ek esetében nem találunk szigetelő réteget, ezek epoxy tokozást kaptak a félvezetők, mivel nagyon sérülékenyek. Több réteg található a power LED-ek esetében, amely rétegek műanyag házat kapnak, a félvezető pedig szilikon lencsét.

 

Ezen LED-ek a laikusok számára különbözőképpen jelennek meg, hiszen a COB-hoz hasonlóan sárga szilikonnal vannak feltöltve, ami a kisebb fizikai behatásoktól védi meg a chipeket, illetve a levegőben lévő párától. Nem ad IP 20 fölötti védettséget, így továbbra is kizárólag beltéren használhatóak ezek a burkolat nélküli típusok.

Ragyogj a fesztiválszezonban is!

Az idei fesztiválszezonon lehetőségünk nyílik arra, hogy különböző árnyalatú és trendi sminkekben ragyoghassunk, éppen ezért fontos, hogy a hosszantartósságra és bőrünk egészségére is külön figyelmet fordítsunk, hiszen nyáron is számos káros hatás érheti.

 

 

Az idei szezon trendjének meghatározó darabja a folyékony matt rúzs, amely többféle árnyalatban kapható, és amelyek hosszan tartóak. Glutén- és kárminmentesek, és a bőrt sem szárítják, hanem selymes hatást kölcsönöznek ajkaidnak. A Sydney Amaryllis, Goa Magnolia és a Tokyo Lotus árnyalatokkal garantáltan nem lehet mellélőni, hiszen kedvedre válogathatsz a jobbnál jobb és trendibb színekből!

 

Ne feledkezzünk meg arcunk kontúrjának kiemeléséről sem, ehhez használhatjuk a Drops of Glow folyékony highlight cseppeket. Kifejezetten az arccsontokra vigyük fel, de az alapozóba is keverhetünk belőle egy keveset. A végeredmény arcunkon így extrán ragyogó lesz!

 

Előfordul, hogy olyan helyre utazunk, ahol vízpart mellett töltünk több időt, ilyenkor érdemes hosszantartó szemhéjfestéket csempészni az utazótáskába. Mivel praktikus kiszerelésben elérhetőek, így bármikor magunknál tarthatjuk őket. Változatos árnyalatokkal gazdagíthatjuk a sminkünket, amelyekkel az esti bulikat is feldobhatjuk: narancs, pink, zöld, illetve kombináld őket, ahogy neked tetszik, így még változatosabb eredmény érhetőek el velük!

 

Az Amazonian Saviour univerzális balzsam azoknak kedvez elsősorban, akiknek hamar kiszárad a bőre, éppen ezért gyors és hatékony megoldást jelent a termék. Extrán hidratál, így a száraz bőrfelületre különösen jótékony hatással bír. A balzsam összesen kilenc tápláló anyagot tartalmaz, amely halványítja a hegeket, tetoválásaidat pedig még ragyogóbbá teszi és kiemeli.

 

A különböző fesztiválokon nem mindig akad lehetőségünk egy gyors és fertőtlenítő kézmosásra, így különös figyelmet kell fordítani arra, hogy a bulik idején is tisztán tartsuk kezünket. Illatos kézfertőtlenítők segítségével ezt könnyedén orvosolhatjuk, előnyük közé tartozik, hogy kis táskákban elférnek, így ezeket bármikor magadnál tarthatod szükség esetén!

 

A kezünkön megmaradó por, kosz, baktérium így már nem okoz gondot. Könnyen beszívódnak és nem hagynak nyomot, vagy ragacsos érzést használat után.

A Facebook marketing jelentősége

A marketing szöveg egy kampány, vagy egy hirdetés lelke is tud lenni. A White Elephant a marketing és közösség építésénél egyaránt segítségére lehet. Egy márka vagy cég életében rendkívül sokrétűen lehet felhasználni, így annak csak a képzelet szabhat határt. Egy jól megtervezett kampány ugyanis képes a cég terveinek és céljainak megvalósítására és elérésére, akár mindezt 100%-ban tudja teljesíteni. Többek között teljeskörű Facebook marketingszolgáltatást nyújt, a célcsoport kutatástól kezdődően a kampányok megtervezésén, kivitelezésén át a riportálásig felel. Mindenki tudja, hogy egy jól megírt szöveg olyan hatást is el tud érni, mint egy híres zeneszerző által megkomponált mű. Fontos, hogy tudjuk kihez szólunk és mit szeretnénk közölni velük.

Az emberek elolvassák a marketing szöveget, majd eldöntik, hogy továbbmennek-e az oldalon vagy sem. Sok minden múlhat ezeken a lépéseken. SEO szövegírás is megvalósul, vagy kreatív szlogen illetve kampány. Különféle hangnemben és stílusban képesek szövegíróink mindazt átadni, amit az ügyfelek egy adott témában kívánnak megjeleníteni akár angolul is.

A Remarketing kampányok során ugyanúgy, mint az adatbázis építés esetén az előző vásárló, a weboldalon járt látogató is igen értékes lehet a cége számára. Rengeteg lehetőséget vet fel, ha egy olyan embert tudunk elérni, akiről már tudjuk, hogy ismer minket és megnézte a honlapot is. Az AdWords kampányoknál segítenek, hogy a cége releváns kulcsszavakra keresés után az első helyek egyikén jelenjen meg, így növelve a weboldalára kattintó látogatók számát, megsokszorozva eladásait.Külföldön leginkább a BrandCamp-ek elterjedtek. Olyan oktatási és fejlődési platformok, amelyek a cégek vezetőinek és marketingeseinek segítenek, hogy naprakészek legyenek a marketing területén, így új dolgokat találhassanak ki cégük szolgálatában. Hírlevél kampányok esetén ügyfelekről, leendő ügyfelekről vezetnek listát. Éppen ezért az adatbázigyűjtés elengedhetetlen egy cég életében.

Így a hírlevél kampányok esetében legideálisabb, ha a vezetéknevén, keresztnevén és e-mailen kívül más adatokat is meg tudunk szerezni. Az adatbázis segítségével különböző hírlevél kampányok készíthetőek, amelyek az adatbázisban lévő adatok alapján szegmentációra adnak lehetőséget, vegyük például a nőket érintő akciós ajánlatokat, amiket csak az ő számukra küldünk ki személyes hírlevélként. Így elmondhatjuk, hogy leendő és meglévő ügyfeleinkkel való állandó kapcsolattartásra a cégek között a hírlevél nyújtja a legegyszerűbb megoldást.

Egy ütős videóklip Kanizsáról

nagykanizsa videó

Ahogy olvasgatjuk – Mert elolvassuk ám! – a cikkeinkhez írt nyilvános kommenteket, hát mit találunk?

Múltkor írtunk egy cikket , amiben a KING Együttes egy új, Nagykanizsáról szóló videóját ajánlottuk Olvasóink figyelmébe.

Oda kommentelt be Kovács Zsolt és ajánlotta ez ütős videót.

Igaz, hogy tavaly decemberben készült és csak az idén április végén lett feltöltve a YouTube-ra, de akkor is bemutatásra érdemes ez a mestermunka 🙂

Itt van Nagykanizsa legújabb edzőterme

nagykanizsa fitpoint mozgásközpont

A funkcionális edzőterem mellett egy új, korszerű 300 négyzetméteres CrossGym teremmel bővült a kanizsai Fitpoint Mozgásközpont.
A bővítést a vendégkör is igényelte, ugyanakkor természetesen a Fitpoint követi a trendeket. A régi órák megmaradnak, viszont azok kibővülnek olyanokkal, amelyek az új terembe kerülnek be. Naponta lesznek edzések, de elindítják a dinamikus jógát, ami Nagykanizsán még nincs.
A Fitpoint a Zrínyi út 15 szám alatt található.

Jön, jön, jön a 7. Kanizsai Esküvő Kiállítás!

nagykanizsa esküvő kiállítás

Február 13-án rendezik meg Nagykanizsán a 7. Kanizsai Esküvő Kiállítást.

A csodálatos esküvői ruhakölteményeket bemutató népszerű programra a belépő ingyenes lesz.

A kiállítás a HSMK-ban lesz, a részletes programot ITT LESHETED MEG.

A program részleteit folyamatosan töltik fel a FB-ra.

Lesz büfé is és a parkolás ingyenes 🙂

A regisztrált párok között értékes nyereményeket sorsolnak ki!!!

Egy kis ízelítő a tavalyi kanizsai esküvő kiállításról.

Fantasztikus fotókat lőttek Nagykanizsán

nagykanizsa advent
A nagyon szép fényképeket a kanizsai Csengery utcában lévő Belvárosi fotó készítette még december 12-én és tette fel FB oldalára, ahonnan eddig több mint 235-en osztották meg.
Az Erzsébet téri ünnepi díszítés és a kavalkád megörökítése profi
kezekre vall.
Az idén igazán karácsonyhoz illőre sikerült varázsolni a város központi
terét 🙂

1 2