Hogyan alakítsd otthonossá a teraszodat?

(x) Egy kis elkerített teraszrész mindenkit örömmel tud eltölteni, akkor is, ha nincs udvar, vagy ha van is kert a házhoz tartozóan, de a terasz különálló területként funkcionál. Méretétől függően tudjuk berendezni kisebb vagy nagyobb bútorokkal, de ami a lényeges, hogy úgy illeszkedjen az ízlésünkhöz, hogy mindig jókedvvel vonuljunk oda egy kis pihenésre.

A kerti bútorok típusai

Ahogy a hideg idő beköszönt, már nem ülünk ki olyan gyakorisággal, mint előtte, viszont egy-egy forralt bor erejéig jólesik időnként a friss levegőn elidőzni. Ha a terasz fedett, akkor lehetőség van arra, hogy a téli hónapokban is kint maradjanak a kerti bútorok, de figyelembe kell venni a vásárlásnál ehhez az anyagminőséget.

Nagy népszerűségnek örvendenek a műanyag kerti garnitúrák, mivel erősek, masszívak, időtállóak. Mindezek mellett nagyon jó ár-érték aránnyal rendelkeznek, és egyszerű a tisztán tartásuk is. Mára már nagyon változatos mintákkal és színekben kaphatók.

Sokan a természetes stílus hívei, így a fabútorok a kedvenceik. Számukra is rengeteg típust kínálnak a cégek, azonban figyelembe kell venni, hogy minden fa terméket folyamatosan ápolni, olajozni kell, és vigyázni kell, hogy kint a teraszon ne érje semmilyen csapadék.

Elemes vagy szettben kapható kerti bútor?

Szerencsére mindkét variáció elérhető. A Gemini-Duo webáruház kerti bútor modelljei lehetővé teszik azok számára is a vásárlást, akik valamilyen külön elemmel szeretnék kiegészíteni a már meglévő szettjüket, de azok számára is bőséges típusválasztékot kínálnak, akik teljes garnitúrát szeretnének beszerezni.

A kerti bútorok kiegészítői a tárolók

Akár tartozik udvar a házhoz, akár nem, a tárolók minden helyiség nagyszerű kiegészítői, így a teraszoké is. A kisebb tárolók, úgymint kerti padok, ülőkék, nyugodtan betervezhetők a teraszra is, részét képezhetik a kerti bútor garnitúrának.

A kerti pad vagy egy ülőke el tud rejteni nagyon sokféle tárgyat, pl. párnákat, takarókat, gyermekjátékokat, szezonálisan használatos kerti eszközöket, vagy akár kisebb szerszámokat is. Ha a teraszon elfér, fel lehet állítani egy keskenyebb zárható szekrényt, amely szintén praktikus tárolási célokat fog szolgálni.

Természetesen az a legjobb, ha van lehetőség egy önálló kis faházikó megépítésére, külön nyílászárókkal. Itt már tárolhatóak nagyobb darabok is télire, úgymint kerékpárok, sífelszerelés vagy nagy kerti gépek, pl. fűnyíró vagy fűrész.

Minden védett helyen legyen

Ha akár a teraszunk, akár egyéb kerti tárgyaink nem kerülnek télire fedél alá, akkor bizony számolnunk kell a meghibásodásukkal és azzal a költséggel, amelyet a megjavításukra vagy cseréjükre kell majd fordítani.

Ilyen esetben érdemes előrelátóan valamilyen sátorról vagy kerti ponyváról gondoskodni, amely akár időszakosan, akár több hónapon keresztül gondoskodik az udvaron lévő értékeink megfelelő védelméről. Mindezekről részletesebben tájékozódhatsz a Gemini-Duo vonatkozó oldalain.