Tonerre fel, de milyenre?

(x) A nyomtatás ma már sima ügy, akár otthon, akár a munkahelyen. Hol vannak már azok az idők, amikor az óriás nyomtatómonstrumok csak egyes intézményekben kaphattak teret és helyet, és akkor is jócskán limitált számban mehetett a fekete-fehér nyomtatás. Ezek mind emlékek csupán. Ma már könnyű, kis helyet igénylő gépek és fejlett nyomtatási technológia várja az érdeklődőket.

(A fotó forrása: New Africa / Shutterstock.com)

Mindegy milyen patron kerül az eszközbe?

Nem. És tulajdonképpen ezzel a témával el is érkeztünk a lényeghez. Ugyanis sokan ezen a ponton nyúlnak mellé. A legjobb példa erre a népszerű Samsung M2070 toner. Az eszköz, amely ezt a patront képes befogadni és használni, egyéb típusok felismerésére és főleg sikeres alkalmazására nem képes. Tehát nem arról van szó, hogyha egy nyomtató Samsung, akkor innentől kezdve a márka égisze alatt futó összes patronnal kompatibilis. Nem. Valahol persze logikus is, hogy az ezernyi különböző felépítettségű, tulajdonságprofilú berendezés nem egyforma.

Viszont a fő kérdés az az, hogy egy ilyen, aprónak tűnő figyelmetlenség mit eredményezhet? Nos, a helyzet az, hogy nem legyintésre méltóak a következmények, mert egészen konkrétan a gép teljes meghibásodásához vezethet a nem megfelelő toner kiválasztása és behelyezése. Na és innentől kezdve válik nagyon költséges tévedéssé mindez, amit mindenképpen célszerű kikerülni. Abszolút érthető, ha a betűk és számok kevéssé jegyezhetőek meg könnyen, így aztán jó ötlet vagy felírni a pontos patron típus nevét egy papírlapra, vagy esetleg a toner csomagolását megőrizni, ezzel bebiztosítva az ideális választást.

Hány oldalnyi szufla rejtőzik egyetlen patronban?

Ez az a kérdés, amit általános értelemben jóformán felesleges megválaszolni. A sokat emlegetett és keresett Samsung M2026 toner leírásában is felfedezhető egy körübelüli adat, ahogy amúgy ez a fajta tájékoztatás mindegyik típusnál fellelhető. Amiért azonban kár készpénzként kezelni ezt az információt, az a nyomtatási körülményekben mutatkozó olykor ég és föld különbség. Tehát a toner fogyási üteme nagyban összefügg a nyomtatás milyenségével.