Díjazták a gerillakertészeket Kanizsán

Április első szombat éjszakáján a Deák tér melletti parkosításra váró területeket a Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata „Zöld Város – Zöld Nagykanizsa” projekt keretében meghirdetett gerillakertészeti versenyén induló csapatok a kapott növényekből és újrahasznosított anyagokból egyedi koncepcióik alapján készített elemekkel varázsolták szebbé.

Miután az elkészült „gerillaterületeket” a szakmai zsűri értékelte, a díjak átadására április 26-án 19.00 órakor, a Város Napja rendezvény keretében került sor.

A LEGSZEBB TERÜLET díját a Nem kertelüNK! csapat, a LEGKREATÍVABB TERÜLET díját pedig az Éjszakai Pillangók csapat nyerte el.
A további két induló csapatnak, a Simán KERI és a Pillangó hatás csapatnak is megköszönték, hogy a 2019. április 06-án megrendezésre került „Zöld Város – Zöld Nagykanizsa” Gerillakertészeti versenyen részt vettek.

Valamennyien szebbé és különlegesebbé tették a Suszterallé környezetét, egyben segítették felhívni a lakosság figyelmét az újrahasznosítás és a környezettudatosság fontosságra is.

Forrás – Kanizsai fejlesztések hivatalos oldal.

Gerillakertészek lepték meg a nagykanizsaiakat

A múlt héten vasárnap reggel különleges látvány fogadta a Deák téren sétálókat. A tér melletti parkosításra váró területek a szombat éjszaka leforgása alatt teljesen új köntöst kaptak. A „Zöld Város – Zöld Nagykanizsa” projekt keretében Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata gerillakertészeti versenyt hirdetett, amelynek keretében az induló csapatok az éjszaka leple alatt a kapott növényekből egyedi koncepcióik alapján varázsolták szebbé…