Gerillakertészek lepték meg a nagykanizsaiakat

A múlt héten vasárnap reggel különleges látvány fogadta a Deák téren sétálókat. A tér melletti parkosításra váró területek a szombat éjszaka leforgása alatt teljesen új köntöst kaptak.

A „Zöld Város – Zöld Nagykanizsa” projekt keretében Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata gerillakertészeti versenyt hirdetett, amelynek keretében az induló csapatok az éjszaka leple alatt a kapott növényekből egyedi koncepcióik alapján varázsolták szebbé környezetünket.

Külön érdekesség még, hogy újrahasznosított anyagokból köztéri installációkat készítettek, amelyek még szebbé, különlegesebbé tették a Suszterallé környezetét. Hihetetlen, hogy egy kis kreativitással milyen csodás elképzeléseket lehet megvalósítani.

Az elkészült „gerillaterületeket” szakmai zsűri értékeli, a legszebb és a legkreatívabb díj átadására 2019. április 26-án 19.00 órakor, a Város Napja rendezvény keretében kerül sor.

Az akció célja, hogy a helyi lakosokat bevonva a Zöldváros programba, felhívja a figyelmet az újrahasznosítás és a környezettudatosság – írta Facebook oldalán a Kanizsai fejlesztések hivatalos oldal.