Ezért küldenek el 105 embert a kanizsai DKG-ból

Korábban írtunk arról, hogy 105 ember elbocsátását jelentette be a nagykanizsai DKG. A cég anyavállalata az OT Industries a napokban írásban indokolta meg a létszámleépítés okait a Kanizsa Újságnak.

Úgy fogalmaztak:

„A DKG működése több mint 5 éve veszteséges, emellett a megrendelések mértéke is radikálisan lecsökkent, jelenleg alig van elnyert munkája a vállalatnak. Az elmúlt évtized radikális veszteségei miatt volt szükség az üzletmenet leépítésére, a működés ebben a formában nem fenntartható.

A vállalat többször próbált akár profilváltáson keresztül is megoldást találni a fenntartható üzletmenet kialakítására, ez azonban nem sikerült. A munkatársakat 2019. december 3-án a munkáltató, OT Industries DKG tájékoztatta a döntésről és a csoportos létszámleépítési folyamat indításáról, melynek keretében maximum 105 embert érintő leépítés kezdődik a vállalatnál.

A leépítés részleteiről megkezdődött a tárgyalás a munkavállalók érdekvédelmi szervezeteivel. A cél egy mindkét fél számára elfogadható csomag kialakítása.” – írta az OT Industries.

105 ember elbocsátását jelentette be a nagykanizsai DKG

“2014. december 31-én még 351 alkalmazottja volt a gépgyárnak, majd az orosz piacról érkező megrendelések visszaesése miatt 2016-ban 170 dolgozótól vált meg. Ezt követően 2017-ben is volt egy kisebb leépítés, így a tegnapi bejelentésig összesen mintegy 180 ember dolgozott a gyárban. A munkáltató a döntést a nyomástartó gyártás megszűnésével indokolta dolgozóinak.