105 ember elbocsátását jelentette be a nagykanizsai DKG

„2014. december 31-én még 351 alkalmazottja volt a gépgyárnak, majd az orosz piacról érkező megrendelések visszaesése miatt 2016-ban 170 dolgozótól vált meg. Ezt követően 2017-ben is volt egy kisebb leépítés, így a tegnapi bejelentésig összesen mintegy 180 ember dolgozott a gyárban.

A munkáltató a döntést a nyomástartó gyártás megszűnésével indokolta dolgozóinak. A leépítés okairól stábunk is megkérdezte a Mol sajtóosztályát, de Híradónkig nem kaptunk tőlük választ.

– Ez a bejelentés az üzemi tanácsnál történt. Ez azt jelenti, hogy jövő hét kedden, tehát 10-én kezdődnek meg az egyeztetések. Erre 15 nap áll rendelkezésre a törvény szerint, így ebbe a karácsony is beleesik. Így a felmondólevelüket a dolgozók legkorábban február 3-án kaphatják meg, mert előtte még 30 nap áll rendelkezésre, hogy közöljék a felmondást a dolgozókkal. A törvény így szól – mondta Kovács Béla, a Gépgyári Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.” – adta hírül a Kanizsa TV.

A nagykanizsai DKG történetének legnagyobb berendezését gyártották le

A gyártó, az OT-Industries DKG Zrt. történetének legnagyobb méretű vegyipari berendezése, úgynevezett kolonnareaktor indult útnak csütörtök este a dél-zalai városból kazincbarcikai megrendelőjéhez – írta a Zalai Hírlap. (Fotó: Olvasónk) A ZH azt írta, a Kanizsán elkészített termék 32 méter magas és 160 tonna.