Árokban landolt egy Golf, súlyosan sérült egy motoros Kanizsán

Kéri Dávid olvasónk írta, hogy baleset történt szerdán este 20 óra körüli időben Nagykanizsán a Hevesi Sándor utca környékén.

Mint megtudtuk, egy 2-es VW Golf kanyarodott ki a Stop Shop irányából, a kereszteződésből a 7-es út felé, amikor egy kamionból kifolyt anyagon megcsúszott és az árokba csapódott.

A balesethez a tűzoltókat Dávid hívta ki, a Golf lámpáit lekapcsolta. (Akkor már nem volt a tulajdonos az autóban.)
Időközben a helyszínre érkezett tűzoltók áramtalanították a Golfot, megérkezett a rendőrség is, akik lefolytatták az ilyenkor szokásos eljárást.

A Golfos, a más hibájából történt árokba csúszást szerencsére sérülés nélkül megúszta – értesült honlapunk.

Sajnos egy másik baleset is történt Kanizsán, amelynek súlyos sérülés lett a vége.

Hajnali negyed hatkor a Kishegyi úton a Szekér utca felé közlekedett egy nő segédmotoros-kerékpárral amikor a két utca kereszteződésénél a sáros úttesten elveszítette uralmát a jármű felett és elesett.
A balesetben a nő súlyos sérülést szenvedett – írta a
rendőrség.

Felújítják a nagykanizsai Szellemházat

Hosszú évek múltán néhány napja megkezdték a” SZELLEMHÁZNAK” becézett tízemeletes felújítását a nagykanizsai Bartók Béla utcában.
Nem hivatalos forrásaink szerint ismét lakásokat alakítanak ki az épületben úgy, hogy – mivel az ott kis lakások találhatók – kettőből alakítanak ki egy nagyobbat.
(Fotók: S. Varga György)

A melegebb időjárás miatt telepednek meg új csípőszúnyog fajok Európában

A melegebb időjárás miatt telepednek meg új csípőszúnyog fajok Európában; a fertőző betegségeket terjesztő ázsiai tigrisszúnyog (Aedes albopictus) ugyanakkor még nem alkot stabil populációt Magyarországon – mondta Soltész Zoltán, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Ökológiai Kutatóközpontjának tudományos munkatársa az M1 aktuális csatornán kedden.

(Szúnyogok a reggeli napsütésben a nagykanizsai Csónakázó tónál. Fotó: Fehér Tibor)

A kutató közölte: a zebraszúnyognak is hívott ázsiai tigrisszúnyogot kizárólag a nyári időszakban található meg Magyarországon, a hideg teleket nem éli túl. Ebből arra következtetnek, hogy állománya “mindig újra” betelepül.

Ahhoz, hogy “komolyabb kórokozókat” is terjeszteni tudjon, stabil populációra lenne szüksége – hangsúlyozta Soltész Zoltán, aki szerint teljes szúnyogpopulációkat teljesen kiirtani nem lehet, csak azok gyérítése lehetséges.

A védekezés módjai között mechanikai, kémiai és biológiai módszereket is említett a kutató, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy érdemes azokat a házkörüli helyeket ellenőrizni, ahol megrekedhet a csapadék, mert abban a szúnyogok – már igen csekély mennyiségű víz esetén is – képesek szaporodni. MTI

Benzinkút klímája gyulladt ki, bejelzett a szén-monoxid érzékelő Nagykanizsán

Két esethez is vonultak a hétvégén a nagykanizsai hivatásos tűzoltók szombaton.

Nem sokkal déli 12 óra után egy benzinkút klímája kapott lángra a Boszorkány utcában, amelyet a város lánglovagjai egy vízsugárral, rövid idő alatt eloltottak.

Szombat este 19 óra körüli időben jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy nagykanizsai lakás fürdőszobájában.

(Fotó: Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

A tűzoltók mérőműszere kijelezte a mérgező gáz jelenlétét, a készülék további használatát a gázszolgáltató megtiltotta.

Az elmúlt napokban nem egyszer kúszott harminc fok fölé a hőmérő higanyszála és az igazi nyári melegben szinte senki se gondol már a fűtésre és a vele járó veszélyekre. Igen ám, de a szén-monoxid-mérgezés, nem csak idényjellegűen okozhat problémát mérgezést a lakásokban.

Az elmúlt hétvégén három esetben is riasztották a tűzoltókat olyan esetekhez, ahol a szén-monoxid-érzékelő már egészen kis koncentrációban kimutatta a mérgező gáz jelenlétét az ingatlanban. Éppen ezért is javasolja a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság évek óta, hogy minden nyitott égésterű gázkészüléket alkalmazó ingatlanban vásároljanak szén-monoxid-érzékelőt. A hangos akusztikus jellel és fényjelzéssel a készülék már nagyon hamar figyelmeztetni tudja az ott lakókat a veszélyre, ahogy történt a hétvége során is mindhárom esetben.

Ilyenkor a legelső, hogy friss levegőt engedjünk be a lakásba, nyissuk ki az ablakot, zárjuk el a készüléket, ha nem fáj a fejünk és nem szédülünk, valamint miden esetben értesítsük a tűzoltókat a112-es segélyhívószámon!

Ne feledjék, pár ezer forintos készülék már több száz ember életét megmentett az országban, megyénkben! – figyelmeztetett a katasztrófavédelem.

Zivataros hét jön

Változékonyabb lesz az időjárás: a napsütés mellett zivatarokra is készülni kell. Ezzel együtt továbbra is jellemzően 25-30 fok körül alakulnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

(Villámlásokkal érkezett a zivatar június 16-án, vasárnap éjjel Nagykanizsa fölé. Fotó: S. Varga György)

Hétfőn inkább csak rövidebb időre süt ki a nap. Többfelé, a Nyugat-Dunántúlon kisebb eséllyel kell záporra, zivatarra számítani, amelyet néhol akár felhőszakadás, jégeső is kísérhet. A szél elsősorban a Dunántúl északnyugati, nyugati tájain, illetve a Nyírség tágabb környezetében megerősödik, de zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 15-22 fok lesz. Napközben jobbára 25-30 fokig melegszik a levegő, de az északkeleti határvidéken 31, 32 fok is előfordulhat.

Kedden a hajnali órákban helyenként köd és rétegfelhőzet képződhet. Napközben a több-kevesebb napsütés mellett többfelé várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás is. A minimumhőmérséklet 15-21, a maximumhőmérséklet 24-31 fok között alakul.

Szerdán hajnalban is lehet helyenként köd. Napközben a több-kevesebb napsütés mellett szórványosan valószínű zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-20, a legmagasabb hőmérséklet 25-31 fok között valószínű.

Csütörtökön és pénteken a sok napsütés mellett elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Csütörtökön a leghidegebb órákban 15-20, pénteken 16-21 fok lesz. Csütörtökön napközben 26-32, pénteken 26-33 fokig melegszik a levegő.

Szombaton és vasárnap több helyen várhatók záporok, zivatarok. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 17-22, vasárnap 16-21 fok között alakul. A nappali maximumok szombaton 25-32, vasárnap 22-30 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

Újabb kanizsai büszkeségek

Büszkeség van!
“Magyarország jó tanulója – jó sportolója 2018” – díjat kaptak: Sipos Dorka (8.A), Ágoston Barbara (8.A), Marton Júlia Kata (10.A), Csertán András (12.A). GRATULÁLUNK!!!
Szeretettel gratulálunk Kovács Dórának (9.E) és Molnár Leventének (9.B) is, akik még a Rozgonyi Úti Általános Iskola “színeiben” szerezték meg ezt a címet!” – írta Facebook oldalán a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium.
(Kombógép: BLG)

Belvárosi Pünkösdölés Nagykanizsán

Száznál is több táncos, utcabál és színes programok várták kicsiket és nagyokat a nagykanizsai Erzsébet téren, a hosszú hétvégén a Kanizsai Kulturális Központ szervezésében megrendezett Pünkösdi Fesztiválon.

Dénes Sándor Nagykanizsa polgármesterének és Tóth István „Csonti”, a Zalagyöngye Táncegyüttes művészeti vezetőjének köszöntője után Nyeste Pál atya, a Piarista-iskola igazgatója vette át a szót.

– A pünkösdölőnek a hagyományőrző és a mostani kultúrába beavató ajándéka az Isten örömét jeleníti meg. Ezért a fontos, hogy a derű és az öröm jelen legyen az életünkben – emelte ki.

A színpadon néptáncosok majd később modern dallamok szórakoztatták a közönséget, míg a tér másik felén népi játszóház és légvár várta a kisebbeket.

A péntek estét jó hangulatú utcabál zárta a Hélium zenekar jóvoltából, akik hamar táncra perdítették a kilátogatókat, sőt egy lánybúcsús csapat is érkezett a térre.

Hétfőn az ökomenikus istentiszteletet követően a Csurgó zenekar lépett fel, őket a Canischa zenekar követte, majd a Tárkány művek előadását követően, a keményebb stílus képviselői léptek színre, a Dalriada közel egy órás zúzós folk metal koncertje zárta az immáron két napos fesztivállá bővült rendezvényt – írta tudósítónk Dani Mercedes. Fotók/videók: Dani Mónika & Szalai Szilveszter – KanizsaPress.

Hangosítás: SoundBox Hangstúdió.

Miben segít a keresőoptimalizálás?

A vállalkozókat már régóta érdekli, hogy a Google pontosan mi alapján rangsorolja a weboldalakat, amikor az internet felhasználók beírnak egy szót a keresőbe. Megfigyelhető, hogy az emberek legfeljebb csak az első oldalt görgetik végig, és az ott szereplő honlapokra kattintanak. Egyrészt azért, mert rendszerint ott megtalálják, amit keresnek, másrészt azért, mert nincs idejük, kedvük ahhoz, hogy a többi találatot is végignézzék. A keresőoptimalizálás nagy segítséget nyújt abban, hogy a te oldalad is előrébb jusson a sorban.

Ez milyen előnyöket tartogat a számodra?

Először is sokkal többen fogják látogatni a honlapodat, ami egyúttal azt is jelenti, hogy ismertebbé válik a neved, a tevékenységed, illetve az általad kínált termékek, szolgáltatások sokkal több emberhez jutnak el, mint korábban. A Google találati listája persze folyamatosan változik, aminek az a magyarázata, hogy nap, mint nap újabb weboldalakkal bővül az internet, a meglévők pedig – felismerve a fontosságát – egyre nagyobb figyelmet fordítanak a keresőoptimalizálásra.

A havi díjas keresőoptimalizálás az egyik legjobb választás, ha azt szeretnéd, hogy a weboldalad a megszerzett pozícióját fenn is tudja tartani. A Google algoritmusokat senki sem ismeri teljes egészében, hiszen folyamatosan frissítik őket, és időközben újakat is bevezetnek, hogy még pontosabb találatokat tudjon adni a felhasználóknak. Vannak azonban bizonyos technikák, melyek garantáltan eredményessé teszik a keresőoptimalizálást, ezzel nagyobb népszerűséget és persze bevételt eredményezve a weboldal tulajdonosoknak.

A havi díjas keresőoptimalizálás egyik legnagyobb előnye, hogy egy komplex szolgáltatáscsomagot takar, ami fix költségek ellenében vehető igénybe. Ha tehát fontosnak tartod a weboldalad optimalizálását, és előnyben részesíted a tervezhető kiadásokat, akkor számodra ideális választásnak bizonyul. A havi díjas keresőoptimalizálásnak köszönhetően a honlapodra érkező látogatók száma néhány hónap elteltével garantáltan növekedni fog.

Mi is a tartalommarketing és miért lehet hasznos neked?

Bár tartalommarketing, illetve a content marketing kifejezések már jó ideje köztudatban vannak, mégis még mindig sokan nem tudják, hogy ez egészen pontosan mit is jelent. Ha röviden össze kellene foglalni a tartalommarketing jelentését, akkor azt lehetne mondani, hogy a tartalommarketing olyan tartalmak előállítását, megosztását, illetve megjelentetését jelenti, mely egyes márkák ismertségét növelik különböző felületeken keresztül.

A tartalommarketing egyértelmű és nem titkolt célja, hogy az értékesítési tölcsér felső részére szállítson potenciális ügyfeleket. A tartalommarketinget gyakran szinonimaként kezelik a blogolásra és a Facebook bejegyzések írására, ám azért ez egy jóval bonyolultabb és összetettebb folyamat. A tartalommarketing egyértelműen arra hivatott, hogy segítse a céged növekedését, azaz a tartalommarketing jóval több néhány Facebook vagy Instagram posztnál. Ez egy stratégia, melynek mentén, mely segítségével a weboldalad forgalma tovább növekedhet.

Persze joggal merülhet fel benned a kérdés, hogy biztosan szükséged van neked erre? Nos, a válasz igen, mert ezen tartalmak segíthetnek téged a további növekedéshez. Ha jól csinálod, akkor a tartalommarketing által az emberek megtalálják majd a cégedet és végső soron vásárolni fognak tőled. Ha folyamatosan készíted a tartalmaidat, akkor egyre több olyan ember lesz, aki megismeri a vállalatod és bízni fog benned. Persze a tartalom előállításakor figyelned kell arra, hogy kielégítsd a felhasználód igényeit, ezért folyamatosan monitoroznod is kell őket, hiszen csak akkor fognak elköteleződni melletted, ha folyamatosan hasznos, releváns és szerethető tartalmat prezentálsz nekik. A tartalommarketinggel gondoskodnod kell arról, hogy megfelelő információk birtokába juttasd a felhasználóidat, ugyanis fontos, hogy a tartalmad illeszkedjen a felhasználók akár speciális igényeihez is.

Ingyen ásványvíz az utasoknak a nagykanizsai vasútállomáson is

Egészen a hőségriasztás végéig ingyen ásványvizet biztosít utasainak a MÁV-Start a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a társaság azt írta, az intézkedés célja, hogy mindenki elegendő mennyiségű ivóvízzel induljon útra.

Budapesten a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvaron, vidéken a miskolci, a debreceni, a nyíregyházi, a békéscsabai, a szegedi, a kecskeméti, a szolnoki, a győri, a pécsi, a nagykanizsai, a zalaegerszegi, a siófoki, a veszprémi, a tapolcai és a celldömölki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatra várakozók. MTI

Tavaly augusztusban párakapuval hűsítették a járókelőket Nagykanizsán az Erzsébet téri pavilonnál. Fotó: Fehér Tibor

Párakapuval hűsítenek Nagykanizsán

Az Erzsébet téren lévő Zenepavilonra felszerelt párakapu egy kis felfrissülést ad a napok óta tartó forróságban. A berendezést a város vezetőségének kérésére a városüzemeltető cég szerelte fel, így Nagykanizsán a mindenki előtt nyitott légkondicionált helyiségek mellett itt is le lehet egy kicsit hűlni.(Az Erzsébet téri párakapu Nagykanizsán.

1 2 3 182