Felújították a zalakarosi Fürdő Hotelt

Több mint 100 millió forintos pályázati forrással és 60 millió forintos önkormányzati hozzájárulással újították fel Zalakaroson az önkormányzat tulajdonában lévő Fürdő Hotelt.

A csütörtöki átadáson Cziráki László, a háromcsillagos szállodát üzemeltető Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója elmondta: a felújításhoz több mint 100 millió forintot biztosított a kormányzat a Kisfaludy-programon keresztül.

A 22 szobás, 55 férőhelyes hotel felújítása keretében újrafestették a homlokzatot és a belső tereket, átalakították a vizesblokkokat és kicserélték az előterek burkolatait. Megújultak a szobák, ahol nemcsak a padlót, de a bútorokat is újra cserélték, illetve modernizálták a hotel konyháját is. A parkolót akadálymentessé tették és napelemes töltőt is beüzemeltek.

A vezérigazgató jelezte, az idei beruházások – mint a már felújított gyógycentrum és a készülő új szaunavilág – révén a fürdő mostani éve a megújulás jegyében telik. A tavaly elfogadott, hétéves fejlesztési terveik megvalósítását folytatva a jövő évben ifjúsági szálló és autós kemping kialakítását tervezik Zalakaroson. MTI

Talajmenti fagy volt Nagykanizsánál

Dér borítja egy növény leveleit Nagykanizsa határában, a Principális-völgyben 2019. szeptember 20-án – pénteken – hajnalban. MTI/Varga György

Dér borít egy virágot Nagykanizsa határában, a Principális-völgyben 2019. szeptember 20-án – pénteken – hajnalban. MTI/Varga György

A héten érkezhetnek az első őszi talajmenti fagyok

A szerdán érkező hideg léghullámok hatására a hét második felében megérkezhetnek az első őszi talajmenti fagyok – írta hétfői agrometeorológiai elemzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mint kifejtették: múlt hét kedd óta számottevő csapadék nem hullott az országban. Az elmúlt 30 napban északon, északnyugaton esett komoly mennyiség, míg délen és keleten jelentős, 20-60 milliméteres csapadékhiány alakult ki.

A héten érkezhetnek az első őszi talajmenti fagyok

A szerdán érkező hideg léghullámok hatására a hét második felében megérkezhetnek az első őszi talajmenti fagyok – írta hétfői agrometeorológiai elemzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mint kifejtették: múlt hét kedd óta számottevő csapadék nem hullott az országban. Az elmúlt 30 napban északon, északnyugaton esett komoly mennyiség, míg délen és keleten jelentős, 20-60 milliméteres csapadékhiány alakult ki. A talaj sokat szikkadt, száradt az elmúlt napokban, de az ország döntő részén még megfelelően nedves a felső réteg, ugyanakkor főleg északkeleten nagyon száraz a talaj. A mélyebb rétegekben országszerte jelentős a nedvességhiány.

Ősz a nagykanizsai Erzsébet-téren. Fotó – archív

Ezen a héten jelentős lehűlésre, de alapvetően száraz időjárásra lehet számítani. Kedden érkezett a hűvösebb levegő első hulláma, majd szerdán a következő, de csak nagyon kevés csapadékkal. Legfeljebb délnyugaton eshet számottevő mennyiség, de területi átlagban ez is 5 milliméter körül marad.

A hőmérséklet jelentősen visszaesik: szerdától már a csúcsérték is országszerte 20 fok alatt marad gyakorlatilag egész héten. Helyenként már megjelenhetnek az első gyenge talajmenti fagyok. Erre esély a derült, szélcsendes éjszakákon van, különösen az Északi-középhegység és a Dél-Dunántúl völgyeiben, valamint a homoktalajok fölött.

A jelenlegi számítások szerint fagyveszélyes lehet a csütörtök, a péntek és a szombat hajnal. A hosszabb távú, de bizonytalanabb előrejelzések szerint a következő héten jelentősen melegszik az idő, de csapadék nem érkezik. MTI

Hajnali köd Nagykanizsánál

Hajnali köd a Principális-völgyben, Nagykanizsa-Kiskanizsa határában 2019. szeptember 15-én.
Fotók – MTI/Varga György

És íme egy másik nagykanizsai-kiskanizsai hajnali ködös fotó. A fényképet sárkányrepülőről a Principális völgyéről a kiskanizsai reptér mellett Waller Attila készítette.

Az üvegpolírozást nem érdemes elhanyagolni

Saját magunkon is tapasztalhattuk, hogyha valami miatt nem látunk rendesen, akkor az mennyire gátolja a mindennapi tevékenységeinket. Ez igaz lehet a gépjárművekre is, amikor csak az üvegpolírozás javíthat a helyzeten. A leggyakoribb ilyen jelegű probléma a szélvédőkön keletkező repedések, karcok, amelyeket kövek vagy szándékos rongálások is okozhatnak. Az első szélvédő a legérzékenyebb, de előfordulhat az autó bármelyik részén, hátul vagy éppen az oldalsó ablaküvegeken is.

Mi a teendő ebben a helyzetben? Laikus szemmel nem mindig tudjuk jól megállapítani, hogy az üvegpolírozás révén kijavítható a hiba vagy szükség lesz a teljes üvegcserére. Éppen ezért minél hamarabb vigyük el a szakemberekhez, akik felmérik a keletkezett károkat és a legjobb megoldást javasolják! A modern, gyors és költséghatékony technológiáknak, módszereknek és anyagoknak köszönhetően, sok esetben sikerül tökéletesen eltüntetni a karcokat az üvegpolírozás segítségével.

Az ablaküvegek egyben biztonsági szerepet is betöltenek, ezért érdemes tájékozódni a szélvédő javítás Csepel környékén vagy a hozzánk legközelebbi fontosabb állomáson. Az első szélvédők sérülése a lehető legrosszabb helyen van esztétikai és biztonsági szempontból. Ha nem korrigáljuk a karcolásokat, repedéseket, akkor szinte bármikor előfordulhat, hogy betörik az üveg valaminek a hatására. Ez anyagilag is sokkal jobban megterhel, de mi is könnyedén megsérülhetünk. Ha közeleg a műszaki vizsga és kőfelverődés nyoma van a szélvédőn, akkor is időszerű a szélvédő javítás Csepel területén és minden más településen, mert a szakemberek biztosan javasolni fogják a probléma megoldását.

Még abban az esetben is árulkodik a gyors probléma elhárítás, ha az autó műszaki része teljesen rendben van. Miért mondhatjuk ezt? Akik nem hanyagolják a kisebb hibákat kijavítani, azok komolyabban veszik a biztonságot, nagyobb felelősséggel közlekednek és előrelátóak. Ezek a tulajdonságok pedig nagyon előnyösek az autóvezetőknek, ezért ha szükséges, akkor irány a szélvédő javítás Csepel!

Műanyag lehet a kifliben, visszahívja a Lidl

A Lidl visszahívja a szeptember 11-én gyártott 55 grammos vizes zsemlét és 45 grammos tejes kiflit, miután nem kizárt, hogy kék színű, kemény műanyagdarabok kerültek a termékekbe – tette közzé a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön a honlapján.

A Lidl a visszahívásról az érintett üzleteiben, az üzlettérben elhelyezett plakátokon tájékoztatta vásárlóit.
A Nébih arra kéri a fogyasztókat, hogy ne fogyasszák el a termékeket.

Szalmonellával szennyezett kölesgolyó a Lidlben

Szalmonellával szennyezett kölesgolyót hívott vissza a Lidl Magyarország Bt. – tette közzé a cég szerdán a honlapján. A tájékoztatás szerint a fogyasztók egészségének védelme érdekében a Lidl Magyarország Bt. visszahívja azon Circuss Bio kölesgolyó, Barbecue ízű, 120 grammos termékét. (A terméken a következő minőségmegőrzési idő szerepel: 21.05.2017.)

Útlezárások a dödöllefesztivál ideje alatt Nagykanizsán

Az Erzsébet tér a gépjárműforgalom elől a rendezvény ideje alatt lezárásra kerül.

2019.09.13-án (Péntek) 6:00 órától a gépjárműforgalom elől le lesz zárva a Fő útnak a Csengery u. és a Zárda közötti szakasza, valamint a Bolyai Általános iskola előtti szakasz a Magyar utcától a Fő útig.

A gépjárműforgalom a tér északi oldalán a Rozgonyi utca felől a Magyar u. irányába továbbra is biztosított.
A belvárost érintő útlezárások szept. 15. 06:00-ig megszüntetésre kerülnek.

2019.09.13-án pénteken üzemkezdettől a helyi és helyközi autóbuszok az eddig jól bevált terelőútvonalon kerülik ki a lezárt szakaszt, illetve váltják ki a Dél-Zalai Áruház megállóhelypárt: Nagykanizsa autóbusz-állomás, Kiskanizsa irányába a Rozgonyi utca 1. megállóhely érintésével, Városkapu krt/Zalakaros/Miháld irányba Zrínyi utca- Csengery utca érintésével.
Zrínyi M. utca – E.ON székház elé kihelyezésre kerül egy ideiglenes megállóhely.

A buszforgalom 09.13. (péntek) 04:00-tól – 09.15. (vasárnap) 04:00-ig érintett a változásban.
A buszközlekedést érintő változásokról további információk az ÉNYKK Zrt. nagykanizsai üzemének forgalmi irodájában vagy a 93/509737 telefonszámon érdeklődhetnek.

A forgalomváltozás okozta kellemetlenség miatt megértésüket kérjük.
Várjuk szeretettel a rendezvényre! – írta Facebook oldalán a főszervező KonTuRplusz Egyesület
.

Ész nélküli szemetelés Nagykanizsán

Tisztelt nagykanizsai Lakosok!

Kérjük, hogy várják meg, amíg a szigetek mellé kikerülnek a konténerek a meghirdetett időpontban, s a feleslegessé vált dolgokat csak azután, a konténerbe helyezzék el!
A konténerek tervezett kihelyezésével épp az ilyen állapotokat és látványt szeretnénk elkerülni!

Köszönettel,
az Ön Szolgáltatója:

Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. – írta Facebook oldalán a kanizsai szolgáltató.

Évek óta harcolnak a szelektív hulladéksziget megszüntetéséért Kanizsán

Áldatlan állapotok uralkodnak Nagykanizsán az egyik Zemplén Győző utcai szelektív hulladéklerakó szigetnél, ugyanis ismeretlenek – sokszor az éj leple alatt – számtalan nem oda való szemetet/hulladékot helyeznek ki a konténerekbe és azok mellé. A Zemplén Győző utca 9/B. egyik hölgy lakója írta nekünk, hogy évek óta azért harcolnak az illetékesekkel, hogy a tőlük mintegy 30 méterre lévő hulladékszigetet véglegesen számolják…

Megkezdődött a Principális-híd felújítása

Megkezdődött a Principális-híd rekonstrukciója Nagykanizsán, a munkálatokkal tavaszra végeznek a szakemberek. A közlekedőknek félpályás korlátozásra kell számítaniuk, a forgalmat jelzőlámpa irányítja.

A felújítás során megújul a pályaszerkezet és kiszélesítik a hidat. Most a déli oldalt zárták le, az északi oldalon 2020 elején kezdődik a munka.

– A felújítás eredményeként megújul a vasbeton pályaszerkezet, amely a déli oldalon 40 centiméterrel szélesebb lesz.

A pályalemez új szigetelést kap, megújul a híd szegélye, szalagkorlátja, a járda és az út aszfaltburkolata – mondta a Kanizsa Újságnak Zsirainé Moldován Cecília, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. projektmenedzsere.

A Principális-híd Nagykanizsán. Fotó – Facebook

Sáska gyerekek hódították meg vízi járgányaikkal a Principálist

Végre nem az ár- és belvíz, a mentés és elkeseredettség hangján szólhatunk a kitisztított, kikotrott Principális-csatornáról, hanem egy nem mindennapi ötlet bátor megvalósításáról. A Kiskanizsai Általános Iskola 5. b osztályának tagjait a közelmúltban a nagyvárosi jégpálya varázsolta el, az elmúlt hét végén pedig a vidék semmivel nem helyettesíthető romantikája hódított ezerrel: a „falu”, Sáskaföld határában vadregényes vízi túrán…

Tűzhelyen felejtett étel miatt vonultak a kanizsai tűzoltók

Egy lakásban tűzhelyen felejtett étel füstölt szombaton kora délután Nagykanizsán egy Városkapu körúti lakásban.
A nagykanizsai hivatásos tűzoltók a füstölést megszüntették és a lakást átszellőztették –
adta hírül a megyei katasztrófavédelem.

Fotó – Nagykanizsa HTP

Tűzhelyen felejtett étel füstölt Nagykanizsán

Csütörtökön éjszaka 22 óra után riasztották a nagykanizsai hivatásos tűzoltókat, akik a Maort utcába vonultak. Itt az egyik lakásban tűzhelyen felejtett étel füstölt. A lánglovagok az ételt eltávolították a tűzhelyről és átszellőztették a feledékeny ember lakását. Személyi sérülés nem történt – tájékoztatott a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

1 2 3 192