Megnyitotta kapuit a letenyei Madárvilág Ökocentrum

(x) Az Eco Bridge című projekt keretében kialakításra került a letenyei látogató központ, mely a Madárvilág Ökocentrum nevet kapta. A beruházással párhuzamosan Facebook kampány keretében szavazhattak az oldal követői: 310 szavazat érkezett a fantázianevekre és 123 résztvevő tette le a voksát a Madárvilág Ökocentrum név mellett.

2022.december 13-án Letenye Város Önkormányzata a kisvárosban tartotta a projekt záró eseményét, mely keretében ünnepélyes keretek között Aigner Géza plébános megáldotta az épületet és a nemzeti színű szalagot átvágták a felkért vendégek: Ljerka Cividini – Csáktornya polgármester asszonya, Cseresnyés Péter – a térség országgyűlési képviselője, dr. Szűcs Márton – a Közös Titkárság vezetője és Farkas Szilárd – Letenye polgármestere.

Az eseményen szakmai előadásokat hallhattak az érdeklődők: a projektben elért eredményekről, a madárvilág védelméről, a bioszféra rezervátumról és a klímaváltozás okairól, hatásairól.

A beruházás keretében fűtés és elektromos hálózat korszerűsítés, teljes tetőrekonstrukció, külső szigetelés és festés, részleges nyílászáró csere, a tematikus belső design kialakítása és az épületet körül ölelő zöld park rehabilitációja valósult meg.

A projekt az INTERREG V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 és a Magyar Állam támogatásával valósul meg.