Lábravalók 2014 nyárra

Sohasem könnyű elcsípni a divat aktuális nyugvó pontját, hiszen folyton változásban van. Ezáltal nagyon nehéz behatárolni, hogy pontosan mi is az aktuális divat éppen. Természetesen, sok tényezőtől függ, de leginkább a nagy divatházak  éppen  aktuális kollekciói mutatnak írányt a trendek meghatározásában. Folyton ízzásban lévő divattervezők, napról-napra újabb ötletekkel rukkolnak elő.

A külföldi előrejelzések alapján az idei nyár trendje, a több stílus keveredése. A tervezők is bátran használják a színeket. Ahogy a nyári kollekciókat elnézem, erősen jelen vannak a “printelt” minták, és ezek minden ruhadarabra jellemzőek.
Az idén nagyon különleges darabok jelentek meg az üzletek polcain, ami eléggé megosztotta az érdeklődést. Az még kérdéses, hogy jővőre is képes lesz divatos viselektként maradni vagy csak idén lesz nagy sláger.

Az első ilyen a belebújós – slip ons:

slip-on-shoes

Nem mondanám túl nőiesnek, de nagyon kényelmesek és praktikusak. Könnyen tísztítható, ami nem mellékes. Előszeretettel ajánlom laza bőszárú farmerrel vagy skinny farmerral. De nagyon jó kiegészítő tud lenni egy könnyed nyári ruhával is. A fiatalok és idősebbek körében is nagyon elterjedt, pont azért mert könnyen bele tudod illeszteni a ruhatárad bármelyik darabjához.

celine-oil-slick-iridescent-slip-on-sneakers-leather-pants-chanel-classic-bag

Egy jó pacsker?

birkenstocks6

Idén másik nagy újdonságnak számítanak a papucsok, azon belül is a bio papucsok. Nagy előnyük, hogy irtó kényelmesek és egy hosszú menetelés után sem fáj bennük a lábunk. Az eredeti bio papucs márka, a Birkenstock, ami vezető ebben az iparágban. De idén már Zara és H&M-ben és találunk egészen jó másolatot. Szerintem tud stílusosan nőies lenni egy szakadt farmerral és egy selyem inggel vagy pólóval.

1-all-black

Emelem a tétet: Magassarkú papucs cipők – mules:

egyszerű magassarkú és papucscipők ötvözetéből született magassarkú “papucs-szandálok”, ismertebb nevükön mules cipők. Nem csak elegáns ruhához ajánlom ezt a cipőt, hanem egy könnyű nyári ruhához.

mules-slides-spring-2014Spring-2014-Trend-Designer-Heels

Az utolsó, ami nekem a nagy kedvencem az espadrilles cipők

Ami idén óriási népszerűségnek örvend. Több divatcég is idén ezzel rukkolt elő kiegészítőjeként.
A cipőről annyit kell tudni, hogy a szegény spanyol földművesek hordták ezt a cipőt. A lábbeli sajátossága, hogy felső része valamilyen természetesen lélegző, könnyű anyagból (nagyrészt vászonból), talpa pedig kötélre emlékeztető módon font juttaháncsból készült.
Nemcsak trendi és kényelmes, de szuper a legforróbb nyári napokon is, sőt, a slip-onokhoz hasonlóan a férfiak is bátran hordhatják!

Espadrilles-stealthetrend-espadrilles

-G.M-