A divathetek 1. állomása: New York

Vége a nyárnak és a fesztiváloknak is, úgyhogy a divatra fogékScreen Shot 2014-09-10 at 10.54.01onyak tekintete a szeptemberben elstartolt divathetekre irányulhat!

Ahogy már azt korábban is írtam: a divat sohasem áll meg A szakma talán legfontosabb eseménye a már most is zajló New York-i Divathét, mely az eseménysorozat első állomása. Ilyenkor a divat fővárosa óriási lázban ég. Manhattant ellepik a divatőrültek, újságírók, modellek, celebek, fotósok, bloggerek, trend előrejelzők és még sokan mások, akik a divat bolondjai és/vagy szakemberei.

Az divathét honlapján követheted az eseményeket:
http://mbfashionweek.com

 …az utcai laza viselet keveredése az elegáns, egyszerű szabásvonalú ruhákkal a jellemző.

 

Screen Shot 2014-09-10 at 10.32.27

Amiről szeretnék nektek írni, az az utcai divat a fashionweek ideje alatt. Nem meglepő, hogy ilyenkor számos divatblog és újság is foglalkozik az úgynevezett streetfashion-nel. Igen gyakran a tömegtermékek gyártói is merítenek a későbbi kollekciójuk kialakításához ezekből a tapasztalatokból.

A képek is azt bizonyítják, hogy jobbnál jobb stílusok jelennek meg az utcákon. (Egy kicsit próbáljuk nem a szemüknek megszokott nézőpontból szemlélni…) Megfigyelhető, hogy a divatrajongók szinte még a be sem mutatott tervezői ruhadarabokban pózolnak.

Screen Shot 2014-09-10 at 10.48.10

Óriási presztízs ez a divatházak számára, hiszen így jóval könnyebben beépül a divatszeretők tudatába a termék, mintha csak divatbemutatókon vagy a backstage bulikon jelennének meg,  főleg a celebek jelenlétével. Ilyenkor nemcsak szervezett eseményeken lehet jó fotókat készíteni, hanem élesben is, ami sokkal jobban elősegíti a köztudatba kerülést!

Screen Shot 2014-09-10 at 10.35.29

 

Screen Shot 2014-09-10 at 10.37.52

A képeken már látható, hogy nagyon bátran keverednek a stílusok. Nincsenek korlátok sem színekben, sem fazonokban. Nehezen határolhatóak be a fő irányvonalak, jobbára csak körülírni lehet: az utcai laza viselet keveredése az elegáns, egyszerű szabásvonalú ruhákkal a jellemző.

-GM-

Vélemény, hozzászólás?