Nagykanizsai győzelem az országos bajnokságon

Jól szerepeltek a zalai lábtollasok a felnőtt ob-n.

November 25-én, Újszászon rendezték a lábtoll-labdázók 27. Felnőtt Országos Bajnokságát öt egyesület 64 versenyzőjének részvételével. A legmesszebbről érkező már rutinos Nagykanizsa Zemplén SE játékosai férfi csapatban szerepeltek kiemelkedően. A szintén dunántúli Cserszegtomaj SK szép létszámmal, öt női és hét férfi játékossal képviselték egyesületüket.

A versenyt férfi és női csapatmérkőzésekkel kezdték, ahol a lányoknál öt csapat játszott körmérkőzést, miközben a fiúknál tizenkét egység számára főágas, vigaszágas versenyrendszert alakítottak ki. A nőknél a házigazda Újszászi VVSE sportolói, Diós Letícia, Farkas Lilla, Kovács Brigitta és Kovács Evelin tavalyi győzelmüket megismételve ismét bajnoki címet szereztek. Leginkább a második helyezést elérő Cserszegtomaj SK Belovári Panna, Berezvai Barbara, Gyalog Csenge és Udvari Boglárka összeállítású csapata szorongatta meg őket, ahol szoros kezdés után végül 21-16 és 21-14 lett az állás.

A férfiaknál a nagykanizsai Baranyai Benett, Lukács Benedek, Lukács Márton és Takács Endre a pusztaszeri Balogh Márton, Csabai Gábor, Fehér Zsolt és Simon Márk csapatával találkoztak az elődöntőben, ahol három szoros játszmában 18-21, 22-20 és 21-11 sikerült nyerniük.

A döntőben kijött az előző meccsek fáradsága, az újszászi fiatal játékosokból álló Béki Norbert, Jónás Károly Krisztián, Kulcsár Zalán és Zsigmond Tamás játéka pontatlanabbá vált, így Nagykanizsa könnyedén győzte le őket két játszmában 21-14, 21-10-re.

Női egyéniben tizenhat lány versenyzett a győzelemért. Udvari Boglárka Kovács Evelin lendületes kezdését állította meg, majd fordította meg a mérkőzést, így sikerült két játszmában döntőbe jutnia. A fináléban Farkas Lilla oldalszerváival szerezte pontjainak jelentős részét, Udvari Boglárka pontosan helyezett talpalásainak viszont sokszor nem találta ellenszerét. Végül két játszmában az Újszászi VVSE játékosa szerezte meg a győzelmet, ezzel pedig a bajnoki címet.

A harmincöt férfi egyéniző közül egy cserszegtomaji, egy pusztaszeri és két újszászi játékos állhatott dobogóra. Az elődöntőben Tóth Gábor a fiatal Zala megyei Palotás Dominikot győzte le 21-13, 21-12 arányban, aki így harmadik lett.. A döntőbe végül két újszászi játékos került.

Az országos bajnoksággal véget értek a felnőtt korcsoportos versenyzők számára az idei ranglistaversenyek. Levezetésként néhányan a cserszegtomaji 23 órás lábtoll-labda maratonon, valamint a decemberi footbag Európa-bajnokságon fogják folytatni a versenyzést a következő hetekben. (Kép és szöveg: Fehér János)