Bravúros kanizsai teljesítmények a German Openen

Április 4-6-án rendezték a 17. German Opent 29 csapat részvételével, ahol három francia, egy finn, három hongkongi, öt magyar, tizenkét német, négy vietnámi, valamint egy szlovák-francia vegyes csapat alkották a mezőnyt. A kanizsai lábtoll-labdázókat Baranyai Benett, Lukács Benedek, Lukács Márton, Takács Endre, és Horváth Gergő képviselte. A versenyt DC rendszerben rendezték, ahol a szemben álló felek páros, csapat, majd egyéni mérkőzéseket játszottak egymás ellen.

Az első napi csoportmérkőzések során a Kanizsa-Újszász vegyes csapat (Baranyai Benett, Lukács Benedek, Lukács Márton- Nagykanizsa, és Kökény Martin, Rab Alexander- Újszász), csoport győzteseként várhatta a folytatást. A következő körben Hong Kong China 1, valamint az FF Haspe 1-et is 2:1 arányban verték, egyedül Vietnam 2-től szenvedtek vereséget. A German Open harmadik napján először a legjobb négy közé jutásért játszottak a játékosok.

Kanizsa-Újszász csapata Hong Kong China 2 ellen nagy csatában 2-1-re nyert és a legjobb négy közé került. A döntőbe jutásért Vietnam 1 csapatával néztek szembe. A párost két szettben Vietnam 1 nyerte. A csapatnál azonban fordítottak és szoros mérkőzésen nyertek a magyarok. A lendület kitartott, az egyénit két szettben nyerte Kökény Martin, így Nagykanizsa bekerült a döntőbe.

(Fotó: Balról 2. Kanizsa-Újszász Baranyai Benett, Lukács Benedek, Rab Alexander, Lukács Márton, Kökény Martin, 1. Vietnam 2. 3. Vietnam 1.)

A másik ágon FFC Hagen 1 játszott Vietnam 2 csapatával, ahol a távol-keletiek nyertek, így a magyar csapatnak velük kellett megmérkőzni az első helyért. Vietnam legerősebb csapata most sem okozott csalódást, látványos ollózásokkal mind a párost, mind a csapatot két szettben nyerték Nagykanizsa-Újszász ellen. Így ők a második helyen végeztek a legeredményesebb magyar csapatként. Ezzel az egyetlen dobogós helyezést az európaiak közül Nagykanizsa és Újszász vegyes csapata zsebelte be.

Az európai mezőnyben is kiválóan teljesítő Horváth Gergő a német FFC Hagen csapatát erősítette, ahol kiváló játékkal a 4. helyen végzett Christopher Zentarra, David Zentarra, Maximilian Duchene és Stefan Blank csapattársaként.

A 17. German Open végeredménye:

1. Vietnam 2.

2. Nagykanizsa-Újszász (Baranyai Benett, Lukács Benedek, Lukács Márton- Nagykanizsa, és Kökény Martin, Rab Alexander- Újszász)

3. Vietnam 1.

4. FFC Hagen 1.

5. Hong Kong China 1.

6. Hong Kong China 2.

7. FF Haspe 1.

8. Vietnam 3.

9. Vietnam 4.

15. Cserszegtomaj-Újszász-Kanizsa: Nagy László, Palotás Dominik, Szaszkó Dorka, Takács Endre, Zsigmond Tamás

(Szöveg és fotó: Dobozi Boglárka, Farkas Lilla)