Növelje esélyeit: egy alapos áttekintés a motorsport online fogadásáról

Egyre népszerűbb a motorsportokra való fogadás. És nem csak azért, mert a fogadók jó nyereményeket szerezhetnek. Ez egy izgalmas sport a gyors autókkal, ami biztosan feldobja az adrenalint. Kezdőknek szóló útmutatót készítettünk, amely segít jobban megérteni a motorsportokat az interneten.

A fő különbség az autósportok között, hogy több mint tíz pilóta vesz részt a versenyen, akik között vannak egyértelmű favoritok és kívülállók is. Minél több résztvevő, annál több fogadások motorsportra https://bet-match.io/hu/motor-sport köthet, ellentétben a hagyományos sportágakkal, ahol egyszerre csak két csapat vagy két játékos versenyez.

Kezdő lépések az online motorsportfogadással: útiterv kezdőknek

Először is ki kell választania egy fogadóirodát. A fő feltételek az, hogy a platformnak támogatnia kell a motorsportokat, és időben frissítenie kell az esélyeket. Érdemes odafigyelni a rendelkezésre álló sorok számára is. Így kiválaszthatja a megfelelő opciót.

Ezután létre kell hoznia egy számlát, letétbe kell helyeznie a számláját, és meg kell tennie fogadását az online motorsportokra. A legnépszerűbb fogadások a következők:

  • nyílt;
  • top X és dobogós;
  • határidős ügyletek;
  • visszavonul.

Az Outrights a verseny győztesére fogad. El kell döntened, hogy szerinted melyik sofőr érkezik először. A Top X & Podiums fogadások segítenek a győzelem megszerzésében, ha a pilóta jól teljesít, de nem szerzi meg a győzelmet.

A jövőről általában a versenyek előtt döntenek. Ez egy fogadás a jövőre. Legjobb lenne már a rajt előtt kitalálni, melyik pilóta nyer, vagy az eredményeket. A visszavonulási fogadásnál arra kell gondolni, hogy melyik pilóta nem tudja leküzdeni a távolságot és nem ér célba.

A motorsport dinamikája: Versenyek elemzése a jobb fogadási döntések érdekében

Analitika nélkül nehéz sikeres fogadásokat kötni az autósportokra. Az lenne a legjobb, ha figyelembe venné a vezetők jelenlegi alakját és az autók állapotát. A teljesítményszint meghatározásához tanulmányoznia kell korábbi versenyeredményeit és vezetési stílusát. Segít megérteni, hogy a pálya alkalmas-e, és hogy a pilóta tud-e kiválóan teljesíteni.

Emlékezzen az időjárási viszonyokra. A páratartalom és a csapadék befolyásolja a gumiabroncsok kopását, az úttapadást és az üzemanyag-fogyasztást. Ezek a tényezők többet jelentenek, mint amilyennek látszik. Ezért a sofőröknek a vezetési stílus és a termelékenység mellett érdemes megnézniük a kívánt időpontra vonatkozó időjárás-előrejelzést is.

Érdemes figyelemmel kísérni a vezetési szabályok változásait is. Így jobban megérti a verseny sajátosságait, és kiválaszthatja a legjobb stratégiát.

Az F1-től a rallye versenyig: Változatos fogadási stratégiák különböző motorsportokra

A sikeres fogadás legfontosabb szabálya az autósportok online kvalifikációs versenyeinek tanulmányozása. Segítenek felfedezni a sofőröket és az autókat.

Segítene, ha neked is lenne stratégiád. Lehet, hogy:

  • legjobb körstratégia. Fontos megérteni, hogy a verseny győztese csak néha mutatja a leggyorsabb eredményt. Ugyanakkor a kívülállók mindent megtesznek, hogy utolérjék a vezetőt;
  • a legjobb sofőrök. Ebben a stratégiában ki kell találnod, hogy mely versenyzők lesznek az első tízben.

Segítene, ha hideg fejjel közelítene minden fogadáshoz. Nem számít, milyen versenyekre fogadsz. Ne hagyd, hogy az érzelmeid eluralkodjanak, nehogy kimerítsd a költségvetésedet.

Salakmotorgumi az összes típusú pályára

(x) A gumiabroncs minden jármű működésében kulcsszerepet játszik. Vannak olyan típusok, ahol viszont még az átlagosnál is nagyobb hangsúly helyeződik a gumira. Ilyen például a salakmotor, ahol az abroncs kialakítása, mérete és mintázata nagymértékben meghatározza, hogy milyen teljesítményt tudunk nyújtani a pályán.

Mit tud nyújtani egy salakmotorgumi?

Ahány talajtípus, legalább annyi abroncs kialakítással találkozhatunk a gyakorlatban. Ezt a helyzetet még tovább bonyolítja az is, hogy milyen járműre akarjuk felszerelni az alkatrészt. A beszerzés ma már egyszerű, elég megnézni a tapadas.hu salakmotorgumi kínálatát. Már ránézésre is látszik ezen abroncsok esetében, hogy miben különböznek a többi, átlagos kialakításhoz képest.

A barázdák sokkal sűrűbben helyezkednek el a gumiabroncson, ráadásul mélyebbek is, mint amit megszokhattunk. Erre azért van szükség, mert a salakmotorral laza talajon, ugyebár salakon közlekedünk, ahol az a cél, hogy a jármű minél hatékonyabban meg tudjon kapaszkodni.

A teljesen lapos kialakítás itt nem jöhet szóba, mivel az azonnal megcsúszna, nem lenne képes tapadást adni és a kanyarokat is szinte lehetetlen feladat lenne bevenni.

A mintázat mellett oda kell figyelni az abroncs szélességére is. Általában sokkal keskenyebbek, mint az utcai motorokhoz használt gumik. Szintén ez is azt a célt szolgálja, hogy laza felületen is el tudjunk fordulni az egyik irányba.

Maga az anyaghasználat is nagy szerepet kap, mivel itt sokkal nagyobb terhelésnek vannak kitéve az abroncsok. A kopás hatalmas veszélyt jelent, ezért strapabíróbb egy salakmotorgumi, mint egy átlagos utcai változat. Szerencsére ma már egyszerűen megrendelhetjük az ideális kialakítást.

A minőségi salakmotorgumi lassabban használódik el

A salakmotorozás során az egyik legfontosabb kiegészítőnek a gumiabroncs számít. Nagy terhelésnek vannak kitéve a folyamatos versenyzés miatt, ezért a kopás elleni védelem is kiemelt szerepet kap.

Ma már olyan abroncsot is rendelhetünk, amelyeket a FIM Speedway Grand Prix versenyeken és más speedway nemzeti bajnokságon használnak. Ezeket kifejezetten úgy fejlesztették ki, hogy hivatásos versenyzőkkel próbáltatták ki. Megerősített oldalfal, optimális futófelület-mintázat, valamint innovatív keverék jellemzi ezeket az abroncsokat.

A megbízható márkákban nem fogunk csalódni

Ilyen például a Mitas, aminek termékeit a legprofibb körülmények között is használják. Nyugodtan választhatjuk mi is ezt abban az esetben, ha csak kimegyünk gyakorolni a pályára, vagy egyszerűen ki akarjuk próbálni a salakmotorozást. Ha pedig gyakran versenyezünk, akkor egyszerűen kihagyhatatlannak számítanak ezek a termékek.

A minőségi gumiabroncsok sokkal jobban bírják a nagy terhelést, valamint nagyobb tapadást is biztosítanak, ami a pályán nyújtott teljesítményen is egyértelműen látszódni fog.

Nagykanizsai győzelem az országos bajnokságon

Jól szerepeltek a zalai lábtollasok a felnőtt ob-n.

November 25-én, Újszászon rendezték a lábtoll-labdázók 27. Felnőtt Országos Bajnokságát öt egyesület 64 versenyzőjének részvételével. A legmesszebbről érkező már rutinos Nagykanizsa Zemplén SE játékosai férfi csapatban szerepeltek kiemelkedően. A szintén dunántúli Cserszegtomaj SK szép létszámmal, öt női és hét férfi játékossal képviselték egyesületüket.

A versenyt férfi és női csapatmérkőzésekkel kezdték, ahol a lányoknál öt csapat játszott körmérkőzést, miközben a fiúknál tizenkét egység számára főágas, vigaszágas versenyrendszert alakítottak ki. A nőknél a házigazda Újszászi VVSE sportolói, Diós Letícia, Farkas Lilla, Kovács Brigitta és Kovács Evelin tavalyi győzelmüket megismételve ismét bajnoki címet szereztek. Leginkább a második helyezést elérő Cserszegtomaj SK Belovári Panna, Berezvai Barbara, Gyalog Csenge és Udvari Boglárka összeállítású csapata szorongatta meg őket, ahol szoros kezdés után végül 21-16 és 21-14 lett az állás.

A férfiaknál a nagykanizsai Baranyai Benett, Lukács Benedek, Lukács Márton és Takács Endre a pusztaszeri Balogh Márton, Csabai Gábor, Fehér Zsolt és Simon Márk csapatával találkoztak az elődöntőben, ahol három szoros játszmában 18-21, 22-20 és 21-11 sikerült nyerniük.

A döntőben kijött az előző meccsek fáradsága, az újszászi fiatal játékosokból álló Béki Norbert, Jónás Károly Krisztián, Kulcsár Zalán és Zsigmond Tamás játéka pontatlanabbá vált, így Nagykanizsa könnyedén győzte le őket két játszmában 21-14, 21-10-re.

Női egyéniben tizenhat lány versenyzett a győzelemért. Udvari Boglárka Kovács Evelin lendületes kezdését állította meg, majd fordította meg a mérkőzést, így sikerült két játszmában döntőbe jutnia. A fináléban Farkas Lilla oldalszerváival szerezte pontjainak jelentős részét, Udvari Boglárka pontosan helyezett talpalásainak viszont sokszor nem találta ellenszerét. Végül két játszmában az Újszászi VVSE játékosa szerezte meg a győzelmet, ezzel pedig a bajnoki címet.

A harmincöt férfi egyéniző közül egy cserszegtomaji, egy pusztaszeri és két újszászi játékos állhatott dobogóra. Az elődöntőben Tóth Gábor a fiatal Zala megyei Palotás Dominikot győzte le 21-13, 21-12 arányban, aki így harmadik lett.. A döntőbe végül két újszászi játékos került.

Az országos bajnoksággal véget értek a felnőtt korcsoportos versenyzők számára az idei ranglistaversenyek. Levezetésként néhányan a cserszegtomaji 23 órás lábtoll-labda maratonon, valamint a decemberi footbag Európa-bajnokságon fogják folytatni a versenyzést a következő hetekben. (Kép és szöveg: Fehér János)

Bebizonyították, hogy igencsak fittek a kanizsai zsaruk

Kétszer is a dobogó legfelső fokára állhattak a zalai rendőrök az IFBB és Be Strong Fitness Challengen.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság három munkatársa, Tóth Viktória rendőr hadnagy, Virovecz Lilla rendőr hadnagy és Schiefer Tibor rendőr százados is részt vett a 2023. október 7-én, Budapesten megrendezett IFBB Fitness Challenge és Be Strong Police Fitness Challenge Magyar Bajnokságon. A versenyzőknek hat, egyenként kettő perces állomáson kellett maximális ismétlésszámmal végrehajtaniuk a saját súlyos, funkcionális és súlyzós elemekből álló gyakorlatokat.

A megmérettetésen felnőtt női nyílt silver kategóriában Virovecz Lilla rendőr hadnagy egyéni első, férfiak között pedig Schiefer Tibor rendőr százados szintén első helyen végzett. Mindketten BM kategóriában is a dobogó tetejére állhattak, emellett eredményükkel a nemzetközi Fitness Challenge versenyekre is sikeresen kvalifikálták magukat – tudatta a Rendőrség honlapján kedden a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

9 év után ismét jet-ski verseny lesz a Csónakázó tónál

9 év elteltével a jet-skik ismét visszatérnek Nagykanizsára. A Magyar Jet-Ski Szövetség ugyanis 2023. augusztus 19-20. között a nagykanizsai Csónakázó tavon rendezi meg a 2023. évi Jet-Ski Magyar Bajnokság III., zárófutamát az ’Art of Info Kupa és Juhos Árpád emlékverseny’ keretében. A rendezvényen történő részvétel INGYENES!

Az érdeklődők nem csupán nézőként, de versenyzőként is részt vehetnek az eseményen – az amatőr szlalom verseny keretében.
A látványos és izgalmas versenyeken túl finom ételekkel, hűsítő italokkal, ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokkal és fergeteges hangulatú Vízparti Retro Diszkóval várjuk a rendezvényre látogatókat, melyre a belépés szintén díjmentes.

(A fotó illusztráció)

A rendezvény programja:

  1. augusztus 18. (PÉNTEK)

17:00 – 19:00 Nagykanizsa Kupa Ifjúsági jet-ski verseny

  1. augusztus 19. (SZOMBAT)

09:30 – 14:00 Edzés, pole pozíciós versenyek
15:50 – 18:25 Döntők 1. futama
A döntő 1. futama után Vízparti Retro Diszkóval várjuk a rendezvény látogatóit, a fergeteges hangulatról DJ Jeppetó és DJ Lupy gondoskodik!

  1. augusztus 20. (VASÁRNAP)

09:00 – 11:00 Döntők 2. futama
11:00 – 13:10 Amatőrök szlalom versenye
14:00 – 14:10 Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Balogh László polgármester úr ünnepi köszöntője
14:10 – 17:30 Döntők 2. és 3. futama
18:00 – 18:30 Díjátadó ünnepség
19:00 – 20:00 DJ Goor
20:00 – 21:00 Lotfi Begi
21:00 – TŰZIJÁTÉK

A rendezvény egyben karitatív megmozdulás is, mottója: „Küzdelem a rák ellen!”. Ifj. Juhos Árpád, az Affidea Group Kft. projektvezetési igazgatója a versenyt a rákkal küzdőknek és Édesapjának, id. Juhos Árpádnak dedikálja, aki maga is küzdött a betegséggel, és 2 éve elhunyt. Id. Juhos Árpád az egyik legfontosabb alakja volt a Jet-Ski és Motorsportnak Magyarországon!

2023.08.20-án (vasárnap) 9-19 óráig a következő ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokkal várja a látogatókat az esemény egészségügyi partnere, az AFFIDEA Group Kft.:

  • vércukorszintmérés
  • vérnyomásmérés
  • pulzus mérés
  • véroxigén szint mérés

A kiemelt sportesemény fővédnöke Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, a rendezvény névadó szponzora az Art of Info Kft.. (Forrás: Facebook)

Kanizsai sportolók sikerei

Az elmúlt napokban-hetekben rendkívüli magyar sporteredményeknek örülhettünk: világbajnok lett a magyar férfi és női kardcsapat, a férfi vízilabda-válogatott, Kós Hubert úszó, Koch Máté vívó, győzött Pigniczki Fanni ritmikus tornász, Korok Fatima megdöntötte a szabadtüdős merülés világrekordját, Pap Bianka és Konkoly Zsófia érmeket, köztük aranyat és ezüstöt nyert a paraúszó-világbajnokságon.

De Nagykanizsán, lokális szinten is óriási sporteredmények születnek és születtek az elmúlt időszakban:

Csermák Anna, a Szan-Dia Fitness Sport Club kötélugrója az Amerikai Egyesült Államokban fekvő Colorado Springsben a magyar válogatott színeiben nemrégiben világbajnoki címet szerzett párosban, Andorfi Kovács Kittivel az oldalán. A kanizsai és a fővárosi lány a 2×30 másodperces duplázás számban úgy lett világbajnok, hogy eredményüket világcsúccsal érték el: az addigi 187-es „pörgetést” túlszárnyalva 190-et teljesítettek.

Molnár Csaba kerekesszékes karate magyar bajnokunk, az Ippon Shotokan Egyesület válogatott sportolója néhány napja az antwerpeni inkluzív karate világbajnokság formagyakorlat (Kata) kategóriájában a dobogó legmagasabb fokára állhatott, miután korábban Budapesten a WKF Magyar Bajnokságon szerzett aranyérmet.

Magyar bajnok lett a korosztályos sikereket követően az ifjú kanizsai Kurucz Levente, a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub sportolója, aki három érmet is szerzett a szegedi felnőtt országos-bajnokságon: párosban 500 méteren, olimpiai számban diadalmaskodott, egyesben 500 méteren második, 200-on pedig harmadik lett.
Büszkék vagyunk rájuk is, kanizsai szívünk velük dobban!

Mindezt személyesen is elmondhattam a kiváló sportolóknak, és gratulálhattam Nekik, megköszönve városunk polgárai nevében példamutató sikeres sporttevékenységüket!
Példák ők mindannyiunk számára…- közölte Facebook oldalán Balogh László nagykanizsai polgármester. (Fotók: Balogh László – Facebook)

Jótékonysági úszóversenyt rendeznek a gyékényesi búvártóban

Jótékonysági úszóversenyt rendeznek a festői szépségéről és kristálytiszta vizéről híres gyékényesi búvártóban a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat javára augusztus 26-án. A versenyen profik és amatőrök is kipróbálhatják magukat – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az Open Water Tournament (OWT) és a Budapest Urban Games ötletgazdái szervezésében megrendezendő gyékényesi versenyen a középtávot választókra egy kör vár a tó közepén fekvő sziget körül, ami három kilométert jelent, a haladók három kört úsznak, vagyis kilenc kilométert tesznek meg.

(Fotó: Open Water Tournament)

Bár az indulók biztonságára megannyi csónak és profi búvárok vigyáznak, a tiszta állóvíz igazán könnyű terep a nyíltvízi úszással még csak most barátkozók számára is – hangsúlyozzák a közleményben.

Mint írják, a gyékényesi búvártó feneke kavicsos, így tempózás közben akár 20 méteres mélységbe is leláthatnak az úszók, valamint gyönyörködhetnek a búvárok által elsüllyesztett, megtisztított hajóroncsban is.

„Évek óta azért szervezzük ezeket az eseményeket, hogy a közönség úszva fedezhesse fel az ország tájait és bemutassuk, milyen sok helyszín alkalmas a sportolásra – akár a nyílt vizeinkben is. Ezúttal az eseménynek egy másik célja is van. Hét éve dolgozunk együtt a búvármentőkkel, tiszteljük helytállásukat és szeretnénk támogatni a munkájukat” – idézi a közlemény Mezős Balázst, a rendezvény szervezőjét.

Állami kitüntetést vehetett át a nyugalmazott kanizsai rendőr-alezredes

A nyugállományú nagykanizsai rendőrt a sportolás népszerűsítésében és a fogyatékkal élők esélyegyenlőségének megteremtésében nyújtott kimagasló munkájáért ismerték el.

A Magyar Sport Napját az 1875-ben Budapesten megrendezett szabadtéri sportverseny emlékének tiszteletére minden évben május 6-án ünnepeljük.

Ebből az alkalomból a Puskás Arénában megrendezett ünnepségen 2023. május 5-én díjazták azokat a személyeket, akik kiemelkedően segítik a magyar sport fejlődését.

Állami kitüntetésben részesült nyugállományú kollégánk, Horváth István rendőr alezredes, akit a sportolás népszerűsítésében és a fogyatékkal élők esélyegyenlőségének megteremtésében nyújtott kimagasló munkájáért ismertek el, aki az Eszterházy Miksa díjat vehette át.

A kiváló szakember a Magyar Hallássérültek Sportszövetségének elnökségi tagja, a hallássérült teniszezők szakágvezetője, korábbi válogatott teniszező, siketlimpikon – közölte a Rendőrség honlapján szerdán a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Keszthely sportkitüntetését vehette át a 14 éves, tehetséges kanizsai sakkozó kislány

Csütörtökön Keszthelyen került megrendezésre a helyi Emberi Erőforrások Bizottságának szervezésében a Sportgálára, ahol a legeredményesebb keszthelyi sportolók vehettek át sportkitüntetéseket.

A díjazottak között volt a 14 éves nagykanizsai Benzicza Míra is, aki Keszthelyi Spartacus Sportkör NB II-es szintű sakkozója. Míra – aki a kanizsai Körösi Csoma Sándor – Péterfy Sándor Általános Iskola tanulója – a neves rendezvény során a Jó tanuló, jó sportoló megtisztelő díjat érdemelte ki a keszthelyiektől – értesültünk Laczkó Hajnalkától, Míra édesanyjától. Az újabb sikerhez szívből gratulálunk!

A keszthelyi sportkitüntetések:

Keszthely Város Sportjáért: Várhidi József (tenisz)

Keszthely Város legjobb edzője: Borosné Eitner Kinga (vívás)

Keszthely Város legjobb utánpótlás edzője: Bézsenyi Renáta (küzdősport)

Keszthely Város legjobb testnevelő tanára: Varga Leventéné Csótár Ágnes

Keszthely Város legjobb felnőtt férfi sportolója: Leskó Zsolt (küzdősport)

Keszthely Város legjobb felnőtt női sportolója: Major Veronika (sportlövészet)

Keszthely Város legjobb ifjúsági fiú sportolója: Kendeh-Kirchknopf Zsolt (triatlon)

Keszthely Város legjobb ifjúsági fiú sportolója: Csizy Gergő (kézilabda)

Keszthely Város legjobb ifjúsági leány sportolója: Farkas Réka Luca (atlétika)

Jó tanuló, jó sportoló: Beznicza Míra (sakk)

Keszthely Város legjobb csapata: Georgikon Diáksport Egyesület U14-es csapata (kézilabda)

Különdíj: Pátri Maja (vívás)

Keszthely Város legjobb szenior sportolója: Kocsis Ferenc (tenisz)

Kapcsolódó

Országos versenyt nyert a korábbi Magyar Bajnok, kiválóan sakkozó 14 éves kanizsai kislány

Korábban írtunk már a nagykanizsai Beznicza Míráról, aki 2021-ben, 12 évesen Magyar Bajnok lett.

A rendkívül tehetséges kislány kitűnő tanulóként a kanizsai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolát képviselte a tápiószentmártoni Kincsem Parkban április 6-8 között megrendezett Országos Egyéni Sakk Diákolimpia Versenyző Lány IV. (2009-10) kategóriában.

A sakkversenyen Míra a harmadik helyezést érte el, egyben Zala vármegye egyetlen dobogósa lett. Beznicza Míra jelenleg a Keszthelyi Spartacus Sportkör NB II-es szintű versenyzője, megyei és NB II-es szinten is kitűnően teljesítő pontszerző – tudtuk meg édesanyjától, Laczkó Hajnalkától. Gratulálunk, csak így tovább!

1 2 3 24