Rajtolnak a kanizsai hegyikerékpárosok

Az idén alakult meg a Kanizsa HKSE avagy a Kanizsai Hegyikerékpáros Sport Egyesület.
Most, hétvégén vasárnap Gyere velem kicsi – erdőt járni! címmel egy két útvonalas tekerést szerveznek, amely a Coca-Cola víztoronytól startol.
A programra minden biciklist – lehetőleg MTB-st – szeretettel várnak – értesültünk Kajtár Balázs alapító tagtól.

A részletek.

Két útvonallal készülünk: egy kissé terepesebb (montisabb és természetileg látványosabb) verzióval és egy “kirándulósabbal” (de ez sem kutya) – ezt egyrészt a heti csapadékmennyiség, másrészt az induláskori egyeztetés alapján döntjük el (mennyire bevállalós lesz a csapat). A “kirándulós útvonal” heti esők esetén is járható, a túra akkor tolódhat, ha vasárnap is esne (de nem fog).

Természetesen az erősebb útvonalon minden “technikásabb” szakasz előtt megállunk és elmondjuk, mire kell figyelni. Illetve aki úgy érzi, nyugodtan le is szállhat – MINDENKIT MEGVÁRUNK.

A tervezett távolság 30-40 km és 4-600 m szint lesz – ezt átlagos erőnléttel lehet teljesíteni (nem versenytempóban megyünk).

Ajánlott (kötelező?) felszerelés:

 • lehetőleg egy MTB
 • bringás bukó
 • betétes naci (szivacsra gondoltak)
 • ízlés szerint bringás kesztyű csúszós kezűeknek
 • ha van rá mód, kulacsban ital (víz, izotóniás ital)
 • tartalék belső defekt esetére
 • alternatív szállás lehetőség a tekerés utánra (ha a sár miatt az asszony nem engedne be) – írták.

A nagykanizsai hegyikerékpáros tekerés Facebook eseménye itt található.

Gyere velem kicsi – erdőt járni!

Fitness event by Kanizsa HKSE /Kanizsai Hegyikerékpáros Sport Egyesület/ on Sunday, September 8 2019

Kiválóan szerepeltek a ZSE válogatott játékosai Franciaországban a lábtoll vb-n

Kunics Réka a lábtoll-labda női válogatott csapat tagjaként bronzérmet szerzett a franciaországi Eaubonne-ban rendezett világbajnokságon. A Zemplén SE 4 játékost – Kunics Réka, Lukács Márton, Huszár Emil, Horváth Gergő -, delegált a válogatottba, míg a kanizsaiak játékos edzője Takács Endre edzőként utazott a vb kerettel. A magyar válogatott egy bronzérmet, valamint negyedik, ötödik és hatodik helyeket szerzett a világversenyen. A 17 nemzet pontversenyében Vietnám, Kína, Hong Kong mögött legjobb európaiként 4. helyen végzett a magyar válogatott.

Kunics Réka az első sorban a kép jobb oldalán

A lányok – Becskereki Barbara, Farkas Lilla, Kunics Réka, Vachal Krisztina -, csoport másodikként jutottak tovább. A legjobb négy közt előbb vereséget szenvedtek Vietnámtól, majd Hong Kong következett. Két szettben 21-19, 21-17-re verték a legutóbbi vb házigazdáját és megnyerték a bronzcsatát. Ez lett a magyar csapat egyetlen érme a franciaországi világbajnokságon.


Huszár Emil, Lukács Márton csoport harmadikként jutottak tovább és az 5-8. helyért küzdhetnek. Könnyedén legyőzték a házigazdákat, de nem bírtak a német duóval, így végül a 6. helyen zártak.

A kanizsai egyesület fiú tagjai és Kunics Réka


A magyar férfi csapat (Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Horváth Gergő, Tóth Gábor), csoportelsőként jutott tovább. A negyeddöntőben óriásit küzdöttek a 3. helyért az általában döntő résztvevő Kína ellen. Esélyük volt a győzelemre, azonban a folyamatos bírói hibák révén a magyar fiúk a negyedik helyen végeztek.

A soron következő 2021-ben rendezendő világbajnokságra a német szövetség jelentkezett rendezőként – értesült honlapunk Budavölgyi Kálmántól, a nagykanizsai Zemplén Ifjúsági és Sport Innovációs Egyesület elnökétől.

Megköszönte munkánkat a Kanizsa Lovasklub

“Tisztelt Szerkesztőség!

Ezúton szeretném a Kanizsa Lovasklub nevében megköszönni a XXII. Nemzetközi Military – Nemzetközi és Országos Lovastusa Minősítő Verseny támogatását. Az Ön támogatása hozzájárult a huszonkét éves sportesemény színvonalas megrendezéséhez, s egyben szerepet vállalt Nagykanizsa város kiemelkedő kulturális életében.

Köszönetünket szeretnénk kifejezni, hogy támogatják munkánkat!

Sok sikert kívánunk további munkájához!

Tisztelettel, Végh Csaba elnök, Kanizsa Lovasklub”

A nagykanizsai Lubics Szilvia indul az ULTRA Gobi 400-on

Első magyarként Lubics Szilvia ultramaratonista augusztusban részt vesz az Ultra Gobi 400 km elnevezésű viadalon, felkészülése és a verseny során pedig a Bátor Tábor javára gyűjt adományokat.

A szerdai sajtótájékoztatón Lubics elmondta, hogy a Góbi sivatag kínai részén megrendezendő, augusztus 9-én rajtoló meghívásos versenyen 25 kínai mellett 25 külföldi futó indulhat. A szervezők elfogadták a jelentkezését, így első magyarként teljesítheti a távot.

(Lubics Szilvia. Fotó: archív)

A kihívás egy 400 kilométeres verseny, amelynek nehézségét a terep mellett az extrém időjárás és a rendkívül nagy hőingadozás okozza. A szintidő 147 óra, azaz augusztus 15-ig kell célba érniük a résztvevőknek.

A futónő beszélt arról, hogy sivatagi futásban már van tapasztalata, de 400 kilométeres távon még nincs, mert 298 kilométer volt az eddigi leghosszabb versenye, és az aszfalton és kísérővel zajlott.

Az Ultra Gobi 400 útvonala a Tibeti-fennsíkon vezet, ahol 2800 méter az átlagos tengerszint feletti magasság, a legmagasabb pont pedig 4300 méteren van.

“Az ilyen magaslat az asztmásoknak, mint amilyen én is vagyok, különösen megterhelő, ezért tudom, hogy lesz olyan szakasz, ahol futás helyett gyaloglásra fogok váltani” – mondta Lubics.

Kurtisz Krisztián, az UNIQA Biztosító vezérigazgatója elmondta, hogy régóta támogatják a sportot és a kifejlesztett Cherry Go alkalmazás letöltésével Lubics Szilvia, valamint a képzeletben vele együtt futó, kerékpározó személyek kuponokat gyűjthetnek, melyeket a biztosító bevált, és azzal a Bátor Tábort segíti.

A Bátor Tábor 18 éve a daganatos és más súlyos beteg gyerekeket, illetve családtagjaikat fogadja négynapos turnusokban márciustól novemberig. MTI

Kanizsai lábtollasok a párizsi világbajnokságon

A Huszár Emil-Lukács Márton páros révén újra van válogatott játékosa a Zemplén SE-nek. Június elején Újszászon találkoztak a lábtollasok a Páros Országos bajnokságon és az azt követő egyéni Vb rangsoroló versenyen. Az Ob-n a Huszár-Lukács kettős ezüst míg Baranyai Benett és Horváth Gergő bronzérmet szerzett.

Az egyéni rangsoroló legjobb zalai eredményét pedig a két harmadik helyezett Lukács Benedek és Horváth Gergő szállította.
Igaz, hogy Huszár Emilék a páros Ob-n, ezüstérmet szereztek, de a Vb ranglistát vezetik így ők képviselik hazánkat Párizsban, az augusztusban rendezendő világbajnokságon. Mellettük Takács Endre edzőként került a válogatott keretbe, míg a sérüléséből felépülő Kunics Réka tartalékként segítheti a női csapat szereplését.

Egyéni rangsoroló. B-j. Tóth, Herczeg, Lukács, Horváth

Legközelebb július első hetében Pusztaszeren találkoznak a lábtollasok a Szenior Ob-n – értesültünk Budavölgyi Kálmántól, a nagykanizsai Zemplén Ifjúsági és Sport Innovációs Egyesület elnökétől.

Herczeg, Tóth (Újszász) – Baranyai, Horváth (Nagykanizsa)
A páros OB eredményhirdetése

Páros Ob Zalai eredmények:

 1. Huszár Emil, Lukács Márton – ZSE Nagykanizsa
 2. Baranyai Benett, Horváth Gergő – ZSE Nagykanizsa
 3. Farkas Balázs, Lukács Benedek – ZSE Nagykanizsa
 4. Nagy Mátyás, dr. Varga Zoltán – Cserszegtomaji SK

Vb rangsoroló zalai eredmények:

 1. Lukács Benedek – ZSE Nagykanizsa
 2. Horváth Gergő – ZSE Nagykanizsa
 3. Farkas Balázs – ZSE Nagykanizsa

Júliusban lesz a 22. Nagykanizsai Military

22. alkalommal kerül megrendezésre a Nagykanizsai Military Nemzetközi és Országos Lovastusa Minősítő Verseny a festői szépségű Csónakázó-tó partján.
Ahogy a korábbi évekhez hasonlóan e sportesemény részt vállal Nagykanizsa város kiemelkedő kulturális életében, s egyben kiemelkedő nyári program a kanizsai polgárok és az ide látogató turisták számára egyaránt – írta Facebook oldalán a Kanizsa Lovasklub.
A verseny Facebook eseménye
ITT TALÁLHATÓ.

Sorozatban 11. alkalommal bajnok a kanizsai Tungsram Aquaprofit NSK

Sorozatban 11. alkalommal a Tungsram Aquaprofit NSK nyerte a sakk csapatbajnokságot.
Az idény a hétvégi kettős fordulóval fejeződött be Budapesten.

(A nagykanizsai csapat 2018-ban is bajnokságot nyert. Fotó: archív)

A meccspontok alapján holtversenyben élen álló nagykanizsai csapat a DVTK-val csatázott a bajnoki címért.
A sakkblog szakportál beszámolója szerint a címvédő Aquaprofit két meggyőző, 8-4-es és 8,5-3,5-es győzelemmel megőrizte első helyét a táblapontoknak köszönhetően, ezzel összességében 12. bajnoki címét szerezte meg.

A DVTK szintén két fölényes győzelmet aratott, így az előző két szezonhoz hasonlóan másodikként zárt. A harmadik ezúttal is a Paks lett.
A Zalaegerszegi Csuti-Hydrocomp SK és a Maróczy SE mondott búcsút az első osztálynak. MTI

Spartan Race: több mint 10 ezer versenyző a kanizsai versenyen

Több mint 10 ezer versenyző regisztrált a Spartan Race nagykanizsai versenyére.
A modernkori spártaiak szombaton szuper kategóriában mérettették meg magukat, ami hozzávetőleg 13 kilométer futást és mintegy 25 akadályt jelentett.

Már a bemelegítésnél sem spóroltak az erejükkel a harcosok. A Spartan Race nagykanizsai futamának első napján mintegy 3500 versenyző mérettette meg magát, köztük voltak a terep- és akadályfutó verseny legjobbjai is, hiszen a Csónakázó-tó körül rendezett kihívás része volt a Spartan közép-európai regionális bajnokságának.

(Palánkon ugrik át a Spartan Race extrém akadályverseny résztvevője Nagykanizsán 2019. március 31-én. MTI/Varga György)

– Ez az idei első verseny, ha összességében nézzük, akkor több mint 10 ezer versenyzőnk van. Bontásban: a Superen több mint 3500, a szombati sprinten 5200 és ehhez jön még legalább 1500-1600 gyermek – mondta el Mayer Viktor a Spartan Race szervezője a Kanizsa TV-nek.

A Spartan Race második napján a kanizsai szervezőcsapat visszaadta a vándorzászlót Eplénynek, hiszen ott rendezik a terepfutó akadályverseny következő hazai futamát. Közben a Csónakázó-tóhoz folyamatosan érkeztek az újabb versenyzők még vasárnap is, hogy próbára tegyék magukat a Sprint-, illetve a Kids-kategóriában. Az óraátállítás sem viselte meg a keménykötésű próbázókat, akik kora reggeltől együtt melegítettek be a futamok előtt.

Magyar bajnok a kanizsai Molnár Flóra

Március 27-30 között rendezik meg Debrecenben a CXXI. Úszó Országos Bajnokságot, ahol rajthoz állt az USA-ban egyetemistaként tanuló nagykanizsai Molnár Flóra is.

Flóra hétfőn érkezett haza az Egyesült Államokból és a Debreceni Sportuszodában zajló verseny második napján 50 méter pillangóban indult, ahol 26,83 másodperccel az első helyen végzett, így magyar bajnok lett.

(Középen a a nagykanizsai Délzalai Vízmű SE sportolója, Molnár Flóra. Fotó: Magyar Úszó Szövetség – Magyar Úszóválogatott – Facebook )

Begörcsölt lábbal is aranyérmes lett Flóra

A versenyen második lett Bordás Beatrix (Hullám 91 ÚE) és a bronzérmet Touretski Sasha a Győri Úszó SE sportolója érdemelte ki.

A verseny után az M4 sport élő adásában Molnár Flóra többek között azt mondta, az előző napi 50 méter gyorson elért eredménye után nagyon örül az aranyéremnek, amit úgy harcolt ki, hogy a hajrában a lába is begörcsölt.

Varga Dominika is indult kanizsai színekben

(Varga Dominika. Fotó: Facebook)

Flórán kívül a DZVSE egy másik női sportolója is képviselte a dél-zalai város sportegyesületét Debrecenben.

Női 50 méter pillangón a csurgói Varga Dominika is rajthoz állt. Polgár Sándor edző tanítványa 27,42-es időeredménnyel a hetedik lett a hazai úszó ob-n.

1 2 3 15