A kanizsai Lubics Szilvia nyerte az antarktiszi ultramaratont

A női mezőnyben Lubics Szilvia győzedelmeskedett az Antarktiszon megrendezett ultramaratonon, Roskovics Miklós pedig az ötödik helyen ért célba a hatnapos viadalon.

A verseny hivatalos honlapja szerint a 48 éves Lubics az extrém körülmények ellenére több mint 197 kilométert teljesített, sőt, a verseny csütörtöki zárónapján futotta a legtöbbet, 50,4 kilométert, ezzel pedig 23 ország 43 indulója – ebből tíz női versenyző – közül összetettben hatodik lett.

Roskovics Miklósnak sikerült átlépnie a 200 kilométert, így az előkelő ötödik helyen végzett az Antarktisz-futáson, amelyen az amerikai Matthew Cavanaugh futotta a legtöbbet (236,7 km), de neki sem sikerült elérnie a 250 km-es álomhatárt.

Lubics Szilvia közösségi oldalára feltöltött élménybeszámolók alapján az eseményen mindig az adott nap időjárási viszonyai határozták meg a futamok hosszát, és sokszor azt sem lehetett tudni, hogy a versenyzők meddig haladhatnak a kijelölt útvonalon.

A fogorvos-futónő másfél hónappal ezelőtt teljesítette a Moab 240 kihívást az amerikai sivatagban, ahol 383 kilométer után harmadikként haladt át a célvonalon – közölte az állami hírszolgálat (MTI). (Fotó: Lubics Szilvia – Facebook)