Életveszélyt okoztak az elszabadult kutyák Nagykanizsán

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság munkatársai befejezték az ügy vizsgálatát.

Egy nagykanizsai nő január 30-án kora délután Nagykanizsán, a Péterfai utcában lévő körbekerített futtatóba vitte két kutyáját.

Egy, a környéken feltűnő macska látványa miatt az ebek megvadultak és a zárt helyről kiszabadulva megtámadtak egy arra sétáló 82 éves helyi férfit. Az idős férfit a kutyák harapdálni kezdték, aki a földre esett, de a kutyák még ekkor sem hagyták abba a marcangolását.

A kutyák gazdája igyekezett távol tartani a megvadult ebeket, de nem járt sikerrel, és azok a földön fekvő, vérző sérült segítségére siető arra járó személyt is megharapták. A perceken belül kiérkező járőrök segítettek a kontroll nélküli ebeket távol tartani, ekkor a gazdájuknak sikerült a kutyafuttatóba vezetnie az állatokat. A támadás következtében a nagykanizsai férfi súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A nyomozók az ebek gazdáját gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nagykanizsai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek – tájékoztatott kedden a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az utcán marcangolt két kutya egy nagykanizsai nyugdíjast – Dél-Zala Press

Súlyos sérüléseket szenvedett a 82 éves nagykanizsai férfi. A rendelkezésre álló adatok alapján január 30-án (csütörtökön) kora délután Nagykanizsán, a Péterfai utcában lévő kutyafuttatóból kiszaladt két kutya, és egy arra sétáló 82 éves nagykanizsai férfit megtámadott. Az idős férfi a földre esett, közben a kutyák folyamatosan marcangolták.