Az utcán marcangolt két kutya egy nagykanizsai nyugdíjast

Súlyos sérüléseket szenvedett a 82 éves nagykanizsai férfi.
A rendelkezésre álló adatok alapján január 30-án (csütörtökön) kora délután Nagykanizsán, a Péterfai utcában lévő kutyafuttatóból kiszaladt két kutya, és egy arra sétáló 82 éves nagykanizsai férfit megtámadott.

Az idős férfi a földre esett, közben a kutyák folyamatosan marcangolták. Többen igyekeztek segíteni, és a kutyák gazdája is próbálta elterelni az állatokat a földön fekvő férfitől, de mindhiába.

A perceken belül kiérkező járőrök segítettek a kontroll nélküli ebeket távol tartani, ekkor a gazdájuknak sikerült a kutyafuttatóba vezetnie az állatokat. A támadás következtében a nagykanizsai férfi súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ügy tisztázása érdekében a Nagykanizsai Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított, és a nyomozók a kutyák gazdáját gyanúsítottként hallgatták ki gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt – közölte pénteken a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (ZMRFK).

Honlapunk olvasói forrásból úgy értesült, hogy a támadó kutyák “amstaffok” azaz Amerikai staffordshire terrierek voltak. A megtámadott idős ember a kórházban válságos állapotban van. (Helyszíni fotók: ZMRFK)