Látványos változások a belvárosban

A belvárosban járva az elmúlt hetekben látványos változásokat tapasztalhatunk a Zöld Város – Zöld Nagykanizsa projekt kapcsán, hiszen a projekt lassan a végéhez közeledik.

Az Eötvös tér már szinte teljesen elkészült, helyükre kerültek immár az új, impozáns kandeláberek, folyamatosan zajlik az új növények, cserjék, fák ültetése és a gyeptéglák fektetése, így hamarosan teljesen új „köntösében” tekinthetjük meg a teret, sétálhatunk végig az új ösvényeken, vihetjük játszani a gyerekeket a játszótérre, vagy tekerhetünk át az új kerékpárút szakaszokon.

A Deák téren is a végére értek a felújítási folyamattal a kivitelezők, itt is megtörtént az új kandeláberek elhelyezése, a növényzet megújítása, új növények telepítése, az ösvények kialakítása és gyeptéglák lefektetése is.

A Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza előtti parkolóban is jelentős ütemben zajlanak a parkoló átépítési munkái, így hamarosan újra használatba kerülhet ez a terület is. A parkoló egyébként teljesen új alapot kapott, térburkolattal látták el a kivitelezők, itt is teljességgel megújult a világítás, illetve a következő héten következik a munkálatok utolsó fázisa, az aszfaltozás és a zöldítés, tehát az új növények, fák ültetése.

A Szent József téri parkoló kivitelezése is lendületet vesz. Már folyamatban van az új burkolatok és szegélyek elhelyezése, illetve a világítás megújítása. Ezt követi majd az aszfaltozás és az új növények ültetése, mellyel tulajdonképpen teljesen egészében lezárul majd a Zöld Város – Zöld Nagykanizsa projekt kivitelezési szakasza – írta Facebook oldalán szerdán a Kanizsai fejlesztések hivatalos oldal. (Fotók: Kovács Krisztián)