A lakók kérték a várakozási tilalmi jel felfestését az Attila utcában

Egy érdeklődő levelet kaptunk, ugyanis furcsa útburkolati jelek jelentek meg a közelmúltban az Attila utcai parkolókban. Olvasónk kérte, járjunk utána annak, hogy ezeket valaki “maszekban” festette fel, vagy hivatalosan a Via Kanizsa szakemberei végezték el az útjelfestést.

Az üggyel kapcsolatban telefonon beszéltünk Szabó Istvánnal, a Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. vezérigazgatójával, aki elmondta, a felfestéseket az Attila utcai lakók kérésére a cég szakemberei végezték el.

Az 1-1,5 méter széles várakozási tilalmat jelző útburkolati jelek azért is kerültek az Attila utcai parkolók lépcsőházi vonalába, mert a zsúfoltan, parkoló autók miatt sok esetben például kerekesszékkel is csak több autót kerülgetve lehetett közlekedni a lépcsőházak vonalában.

Sajnos többször volt példa arra is, hogy mentő vagy éppen a betegszállító nem a lépcsőház vonalában tudta felvenni a beteget, hanem több kocsi között manővereznie kellett és jóval odébb tudták csak az autójukba helyezni a segítségre szorulókat.

A felfestéseket kérésre a Via Kanizsa útellenőre végezte el, így az hivatalos, nem pedig bárki magánakciója – mondta honlapunknak Szabó István vezérigazgató.

(Így néznek ki a hivatalosan felfestett várakozási tilalomra utaló burkolati jelek Nagykanizsán az Attila utcában. Fotó: Olvasónk)