10 milliót nyert a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület

A Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület sikerrel pályázott a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács felhívására, a „Játék a jövőért 2.” című pályaművével, amit 10 millió Ft-tal támogattak. A projekt célja a fiatalok áldozattá- és elkövetővé válásának megelőzése drámapedagógiai módszerek alkalmazásával.

Osztálytermi keretek között, interaktív módon kettő színdarab bemutatását tervezzük összesen 50 alkalommal. 15 alkalommal a Pengeélen, míg 35 alkalommal a Cyber valóság című darabot ismerheti meg a program iránt érdeklődő 10-17 év közötti zalai fiatal – nyilatkozta honlapunknak Budavölgyi Kálmán egyesületi vezető.

(A fotót Budavölgyi Kálmán készítette . Szollár-Nikolics Zsanna ad interjút a Kanizsa TV stábjának)

Kísérő programként egy művészeti pályázatot hirdetünk általános iskolás diákok részére képzőművészet és irodalom kategóriában. A díjazott pályaművek egy kiállításon kerülnek bemutatásra a Halis István Városi Könyvtárban. A projektidőszak 2022. január 1-től, 2023. augusztus 31-ig tart. A program kísérleti jellegű, ha sikert érünk el vele, tervezzük tovább folytatását, más egyéb a fiatalokra veszélyt jelentő témák feldolgozásával.

A támogatott tevékenység a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósul meg – mondta végezetül a Dél-Zala Press-nek Budavölgyi Kálmán.