Elütöttek egy 70 éves biciklist Nagykanizsán

Szombaton délután 15 óra 25 perckor érkezett a bejelentés a rendőrségre, amely szerint Nagykanizsán a Kodály Zoltán utca felől a Hevesi út irányába közlekedett egy 54 éves nagykanizsai férfi Skoda típusú személyautójával, aki balra kanyarodása során – eddig tisztázatlan körülmények között – elütött egy 70 éves szintén helyi kerékpáros nőt.

Az elsődleges orvosi vélemény szerint az idős biciklis nő könnyű sérülést szenvedett.

A baleset körülményei a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja – értesültünk Takács Tivadartól, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől. (Fotók: Olvasónk)

Többen megsérültek egy balesetben Kanizsa térségében

Teherautóval ütközött össze egy személyautó a 7-es főúton, Nagykanizsa térségében péntek délután.
A baleset következtében egy ember beszorult a személygépkocsiba, akit a nagykanizsai hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadítottak ki.

Az egységek a társhatóságokkal közösen jelenleg is dolgoznak a helyszínen, ahol félpályán halad a forgalom – tájékoztatott a zalai katasztrófavédelem.

Honlapunk a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságtól úgy értesült, a baleset pénteken délután 18.30 órakor történt Nagykanizsánál.

A kamion és személyautó karamboljának több sérültje is van – tájékoztatta a delzalapress.hu-t (KanizsaPress) Takács Tivadar, a ZMRFK szóvivője.

Összeroncsolódott személyautó és kamion a 7-es főút szabadhegyi elágazójánál Nagykanizsán 2020. augusztus 21-én. A személyautó vezetője életveszélyesen megsérült. MTI/Varga György

Maszk volt rajta. Dögöljön meg, ha fél! – mondták neki egy kanizsai benzinkúton

Ma reggel az egyik benzinkútnál (rengetegen voltak) állok sorban a pénztárnál. (Elfelejtettem, hogy mindenki tankol, siet ki a városból – én nem, én csak nem néztem a naptárra.) Maszk van rajtam persze, az orromon is! Legalább 10-en vagyunk, rajtam kívül még 2 ember visel maszkot.

Mögöttem egy pasas nyomul nagyon, szinte hozzám ér. Mondom neki, szelíden, udvariasan, legyen szíves tartsa meg a másfél métert, miután maszkot sem visel. Szerinte megvan a másfél méter, különben is mit óbégatok, Kanizsán egy beteg se volt soha, ő meg aztán főleg egészséges. Csak mondta mondta a hülyeségeit, próbáltam nem vitatkozni vele, de azért annyit mondtam, hogy bocs de nem akarok meghalni ettől a vírustól. A végén már olyasmi is elhangzott tőle, hogy én csak nyugodtan dögöljek meg, ha annyira félek…

Amiért ez most kikívánkozik belőlem az az, hogy éppen tegnap tudtam meg egy egészségi dolgozótól, hogy igenis voltak/vannak fertőzöttek Kanizsán, többen is, karanténban, sőt súlyos esetek is, akik nyilván Egerszegen kötöttek ki…sajnos az “illetékesek” változatlanul nem informálnak bennünket, nincs jogunk tudni, hogy Zala megye miért áll harmadik helyen a fertőzöttek számát tekintve, melyik településeken vannak fertőzöttek, stb…

Nyilvánvalóan nem neveket és lakcímet kérne az ember, csak valami olyan tájékoztatást, hogy az emberek megértsék végre, hogy ez a vírus igenis itt van közöttünk, ez nem egy közönséges influenza, ebbe bele is lehet halni, vagy ha szerencsésen átvészeli valaki, olyan szövődmények maradhatnak vissza, ami az egész hátralevő életére kihathat.

Szóval, valahol megértem ezt a szerencsétlen hülyét, akin látszott, hogy hol szerezhette a “műveltségét”, nyilván nem olvas utána, nem tájékozódik, mert valószínű nem is érdekli az egész. Neki megmondták, hogy Kanizsán nincs beteg, ennyi elég… különben is összeesküvés az egész meg ilyesmi….

Akik jobban ismertek, tudjátok, hogy az USA-hoz erős szálak fűznek, sokáig éltem ott, ismerőseim, barátaim vannak, akik miatt aggódom. Azt meg, hogy mit jelent nekem, hogy az egyetlen gyerekem is ott él, ráadásul California-ban, azt ugye egy szülőtársamnak se kell ecsetelnem. Fogalmam sincs mikor láthatom legközelebb, se ő, se én nem utazhatunk…
Szóval, örüljünk, hogy kis hazánk eddig viszonylag jól megúszta ezt a járványt és ne higgyük, hogy ez mindig így lesz/lehet…

VISELJÜNK MASZKOT ÉS TARTSUK MEG A MÁSFÉL MÉTERT!!!! Ha már az “illetékesek” hülyének is néznek bennünket, azért nem kell hülyének lennünk…
(Forrás: Facebook)

Baleset a Lidl parkolóban: nem a tanulóvezetős autó hibázott

Olvasónktól kaptunk fotókat, amelyek tanúsága szerint hétfőn baleset történt Nagykanizsán a Lidl parkolójában. Utána jártunk.

A részleteket Tóth Evelintől, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől tudtuk meg. Augusztus 3-án délután 15 óra 40 perckor Nagykanizsán a Balatoni úton, az Eötvös tér irányába közlekedett egy 23 éves zákányi férfi Peugeot típusú személyautóval.

Balra kanyarodása során nem biztosított elsőbbséget a vele szemben, a Hevesi utca irányából közlekedő Opel típusú személyautónak és összeütköztek.

A baleset során anyagi kár igen, de szerencsére személyi sérülés nem történt – mondta honlapunknak a sajtóreferens. (Fotók: Gelsei István)

Özönvíz Palinban – Sürgős megoldást kérnek!

Kedves KanizsaPress!

Jelenlegi állapot Nagykanizsa, Palin, Majorkert utca. 10 éve nincs változás és megoldás.
A katasztrófavédelem és a tűzoltóság kell minden esetben, akiknek nem sikerül minden esetben időben megérkezni. Ki ilyenkor a felelős?

A városrész csatornarendszere kritikán aluli, van, ahol a vízár kikerüli a csatornát. Mellékelek pár videót, képet.” – írta honlapunknak szombaton Dömötörfy Ildikó.

Az üggyel kapcsolatban Gábris Jácint (ÉVE) önkormányzati képviselő szólalt meg szombaton Facebook oldalán, aki ezt írta.

“Kedves Paliniak!

Nagyon köszönöm mindazon emberek erőfeszítését, akik bármilyen módon is segédkeztek az árvíz által okozott károk enyhítésében, a problémák kezelésében.

Láttam a rendkívüli összefogás hatékonyságát, mind a lakótelepen, mind pedig a falu részen. Tapasztaltam az egymás iránt érzett felelősség és együttérzés erejét.
Köszönöm Kuti Lászlónak és csapatának, hogy egy kiváló bázist biztosítottak a különféle munkálatokhoz, és hogy segítették bejárni a környéket, így gyakorlatilag minden ominózus területre eljutottam a segítségükkel, illetve beszélhettem sok érintettel, valamint ráláthattam az eredendő hibákra (árkolás hiánya, rosszul kivitelezett csapadékvíz-elvezetés, etc.).

Bízom abban, hogy ez a nem kívánt helyzet elég alapot szolgáltat majd ahhoz, hogy a városi költségvetés vonatkozásában komolyabban foglalkozzon a városvezetés és a közgyűlés Palin városrész csapadékvíz elvezetési problémáival.

A magam részéről azon leszek, hogy kellő hangsúllyal érvény szerezzek a jogos igényeknek. Tisztelettel: Gábris Jácint”.

A szombat Nagykanizsa-Palini helyzetről Herle Kristóftól is kaptunk egy videót. Köszönjük szépen!

Bosszantó: egy-egy esőzés után ilyen utakon járnak Nagykanizsán a Szentgyörgyvári-hegy lakói

Tisztelt KanizsaPress!

Ez az út vezet a Szentgyörgyvári- hegy 1-2. hegyhátra, ahol nagyon sok a lakott családi hàz és hétvégi telek. Ilyen úttal kell megküzdenünk az esős napok után,mivel a hegytetőről lezúduló víz kimossa a mészkövet.

A városvezetés pedig nem tesz semmit, pedig tudomásunk szerint már nagyon sok éve be lett ígérve az aszfaltozás. Kérem tisztelettel egy rövid cikkben megosztani a helyzetet a közösségi oldalon. Köszönettel: Varga Attila”. – írta szombaton Olvasónk. Kérésének helyt adtunk, íme a mai fotók.

Vasdarab zuhant egy autóba Kanizsánál – Keresik a kisteherautó sofőrjét

Ma reggel 7:15 és 7:20 között a Nagykanizsán az elkerülő úton, a Dr. Padló után a város felé kb. 2-300 m-rel egy fehér, platós kisteherautóról egy vasdarab esett szüleim gépkocsijára, pontosabban betörte a szélvédőt, ezzel majdnem halált okozva.

A teherautós tovább hajtott!

Tudom, hogy nehéz, de ha bárki tud valami hasznos infót a teherautó megtalálására, kérem segítsen!

Köszönöm!

(Forrás és fotók: Flórek Zsolt – Facebook)

A tavaszi kankalin is virágzik Nagykanizsán

Néhány napja számoltunk be arról, hogy nyílik a hóvirág januárban Nagykanizsán. Mint kiderült, vannak még meglepetések.

Városunkban, nem csak a hóvirág virágzik, hanem, mint a neve is mutatja, a Tavaszi kankalin is. (Primula veris)
Mellékelten küldök ezekről a virágokról, tegnap készült képeket – írta nekünk olvasónk, Kovács István, aki január 6-án a Katonaréten fotózta le a tavaszi virágot/virágokat.

A tavaszi kankalin (Primula veris) a kankalinfélék (Primulaceae) család Primula nemzetségének Magyarországon őshonos, évelő, lágy szárú faja. Nevének latin jelentése “tavasszal az első”.

Európában, a Kaukázusban, Ny-Európában is honos. Magyarországon a Középhegységben elég gyakori, máshol szórványos, lomberdők tisztásain, szegélyein fordul elő. Gyógynövényként is ismert, gyökértörzsét, levelét és virágját is gyűjtik.

A leveleket és a virágokat kinyílásukkor száraz időben szedik, és szellős helyen vékony rétegben kiterítve, gyorsan megszárítják, hogy színüket megőrizzék. A gyökereket kiásás után megtisztítják és egészben, szellős helyen megszárítják – írja a virágról a Wikipédia.

1 2 3 14