Özönvíz Palinban – Sürgős megoldást kérnek!

Kedves KanizsaPress!

Jelenlegi állapot Nagykanizsa, Palin, Majorkert utca. 10 éve nincs változás és megoldás.
A katasztrófavédelem és a tűzoltóság kell minden esetben, akiknek nem sikerül minden esetben időben megérkezni. Ki ilyenkor a felelős?

A városrész csatornarendszere kritikán aluli, van, ahol a vízár kikerüli a csatornát. Mellékelek pár videót, képet.” – írta honlapunknak szombaton Dömötörfy Ildikó.

Az üggyel kapcsolatban Gábris Jácint (ÉVE) önkormányzati képviselő szólalt meg szombaton Facebook oldalán, aki ezt írta.

“Kedves Paliniak!

Nagyon köszönöm mindazon emberek erőfeszítését, akik bármilyen módon is segédkeztek az árvíz által okozott károk enyhítésében, a problémák kezelésében.

Láttam a rendkívüli összefogás hatékonyságát, mind a lakótelepen, mind pedig a falu részen. Tapasztaltam az egymás iránt érzett felelősség és együttérzés erejét.
Köszönöm Kuti Lászlónak és csapatának, hogy egy kiváló bázist biztosítottak a különféle munkálatokhoz, és hogy segítették bejárni a környéket, így gyakorlatilag minden ominózus területre eljutottam a segítségükkel, illetve beszélhettem sok érintettel, valamint ráláthattam az eredendő hibákra (árkolás hiánya, rosszul kivitelezett csapadékvíz-elvezetés, etc.).

Bízom abban, hogy ez a nem kívánt helyzet elég alapot szolgáltat majd ahhoz, hogy a városi költségvetés vonatkozásában komolyabban foglalkozzon a városvezetés és a közgyűlés Palin városrész csapadékvíz elvezetési problémáival.

A magam részéről azon leszek, hogy kellő hangsúllyal érvény szerezzek a jogos igényeknek. Tisztelettel: Gábris Jácint”.

A szombat Nagykanizsa-Palini helyzetről Herle Kristóftól is kaptunk egy videót. Köszönjük szépen!