A tavalyi 2,5 millió után, most 1,6 milliót kapott a kanizsai mozi

Nagykanizsa kulturális életének fontos része a mozi, mivel nagyban hozzájárul a város kulturális és szórakozási lehetőségeinek színesítéséhez, a közösségi szórakozás választékának bővítéséhez. A mozi további működése és fennmaradása ezért is rendkívül fontos, szinte jelkép a város és a térség lakói számára.

Mint arról már sokan értesülhettek, városunk mozija, a Cinema Nagykanizsa igencsak nehéz helyzetbe került a koronavírus-járvány miatt. A létesítménynek tavasszal, majd egy rövid fellélegzés után ősztől újra be kellett zárnia, aminek eredményeként Maresch Dániel ügyvezető tájékoztatása szerint a tavalyi látogatottság a 2019. évi nézőszám negyedét sem érte el.

A költségek azonban állandóak és tetemesek, így már több ízben is felmerült a végleges bezárás gondolata.
A Cinema Nagykanizsa már több mint 10 éve része az életünknek. A letöltések és a streaming szolgáltatók korában is képes volt talpon maradni, amely a vetített filmek mellett a létesítmény régi és jelenlegi dolgozóinak is az érdeme.

Elmondható: nemcsak a látványos szuperprodukciók, hanem az art film klubban vetített alkotások és a kanizsai mozinak országos viszonylatban is igazán egyedi színt kölcsönző olasz filmpremierek szintén szép számmal vonzották az érdeklődőket.
Úgy gondolom, a kanizsai mozi ügye a mi ügyünk is.

Emiatt döntöttem úgy, hogy az őszi támogatás után ezúttal is segíti önkormányzatunk a nagykanizsai filmszínházat üzemeltető Cinenuovo Kft.-t a felmerülő állandó költségek egy részének a biztosításával, 1,6 millió forinttal. Ami azonban csak átmeneti megoldást jelenthet, hiszen hosszú távon csak az segíthet, ha a látogatottság újra növekedésnek indul.
Ennek pedig a társadalom átoltottsága az egyetlen lehetséges útja.

A mozi támogatása mellett a világjárvány első, tavaszi időszakához hasonlóan a közeljövőben újra megnyílik az a vállalkozások támogatását lehetővé tevő önkormányzati keret is, amely a veszélyhelyzethez köthető munkahelymegtartást, illetve a megszűnt munkahelyek visszaállítását segíti – tájékoztatott Facebook oldalán hétfőn Balogh László nagykanizsai polgármester.

Tavaly ősszel a járvány miatt elmaradt – városi rendezvényekre szánt keretösszegből 2,5 millió forintot kapott a Cinema Nagykanizsa. Erről szóló írásunk az alábbi linkre kattintva olvasható.