Elfogadta Zala területfejlesztési programját a megyei közgyűlés

A megye közép-európai rekreációs központtá fejlesztését és Vas megyével együttműködésben járműipari központ létrehozását célozza egyebek közt a 2020-ig szóló zalai területfejlesztési program, amelyet csütörtöki ülésén fogadott el a megyei önkormányzat.

Manninger Jenő (Fidesz-KDNP), a megyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta: a megyei önkormányzat számára rendelkezésre álló 15 milliárd forintnyi fejlesztési forrás mellett a területi operatív program további 30 milliárdnyi, járási székhelyeknek és megyei jogú városoknak címzett támogatására, továbbá az ágazati operatív programokból finanszírozott fejlesztések megvalósulására is számítanak.
A program főbb célkitűzései közé tartozik, hogy Hévíz-Zalakaros-Keszthely-Zalacsány kiemelt turisztikai fejlesztésével Zalát az ország Budapest mellett legnépszerűbb bel- és külföldi idegenforgalmi célpontjává, Közép-Európa gyógyászati és rekreációs központjává fejlesszék.
Nagykanizsa és Zalaegerszeg részvételével, összefogva a Vas megyei ipari centrumokkal létre kívánják hozni a Dunántúl meghatározó gazdasági jelentőségű járműipari központját. A határmentiség előnyéből következően Zala a horvát-magyar-osztrák-szlovén együttműködés szervező erejévé és a határok lebomlásából fakadó előnyök kihasználójává kíván válni.
A közgyűlés elnöke úgy vélekedett, hogy a most elfogadott fejlesztési program megvalósulásával, a rendelkezésre álló források ésszerű felhasználásával hosszú távon el tudja érni Zala megye a társadalmi-gazdasági-környezeti értelemben vett fenntartható fejlődését.

 

Vélemény, hozzászólás?