Tízszer riasztották a tűzoltókat a vihar miatt szombaton

A megyén átvonuló viharos időjárás következtében szombaton összesen tíz esetben riasztották a zalai tűzoltókat, ebből kilencszer fakidőléshez, egyszer pedig leszakadt vezetékhez. A legtöbbször a keszthelyi hivatásos tűzoltók vonultak, akik kétszer saját városukban, kétszer pedig Vonyarcvashegyen távolítottak el kidőlt fát.

Utóbbi helyszínen, a Szent Mihály domb utcában egy nyárfa egy ott parkoló autóra dőlt. A járműben senki sem tartózkodott. A Balaton-parti város lánglovagjai motoros láncfűrésszel távolították el a kocsira dőlt darabot, majd a létraszer alkalmazásával a magasban lógó, szintén veszélyes ágakat is levágták.

Rajtuk kívül a lenti hivatásos tűzoltóknak a lovászi temetőnél, a letenyei katasztrófavédelmi őrs tűzoltóinak Bánokszentgyörgyön, a nagykanizsai hivatásos és a gelsei önkéntes tűzoltóknak pedig Hahóton akadt dolguk. Itt egy villanyvezetékre dőlt fát távolítottak el a rajok a Deák Ferenc utcában, a beavatkozás ideje alatt a jelzett utcában szünetelt a forgalom.

Ezen kívül Nagykanizsán, a Csengery úton volt még szükség a helyi tűzoltói munkájára, akik egy leszakadt kábelt rögzítettek annak oszlopához, majd az úttestre esett faágakat eltávolították. Az említett eseteken túl Lentiben, a Szőlőhegyi úton és Nagykanizsán, a Hegedűs Pál utcában volt még szükség a helyi hivatásos tűzoltók munkájára kidőlt fák miatt – tájékoztatott vasárnap a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.