Letarolta a szélvihar Zala és Somogy megyét

Sok munkát adott és ad a tűzoltóknak a viharos időjárás a Dunántúlon, elsősorban Zala és Vas megyében, de Veszprém, Somogy és Baranya megyében is volt szükség tűzoltói beavatkozásokra.

Vasárnap a Nagykanizsa melletti Surdra kidőlt fához riasztották a tűzoltókat. Muraszemenyén a főútról, míg Murakeresztúron a vasúti sínekről távolítottak el fatörzseket a hivatásos és önkéntes lánglovagok.

Fotók: Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Hétfőn tizenegy óráig huszonhat esetben riasztották a zalai tűzoltókat a viharos időjárással kapcsolatban.
Surd külterületén egy fa dőlt az útra, melynek következtében két autó koccant össze.
Nagykanizsán a Szekeres József utcában egy nyolc méter magas tuja törött ketté, amely egy személyautóra dőlt, amelyet nagykanizsai tűzoltók távolítottak el.

Nagykanizsán a Munkás utcában is úttestre borult egy fa, amit a helyi lánglovagok daraboltak fel.
Zalakaroson, a Gyógyfürdő téren gépkocsira, míg a Kanizsához közeli Iharosberényben garázsra dőlt egy fa.

Somogy megyében is taroltak a szélviharok.
Kéthelyen, a Balaton utcában egy kerítésre dőlt fa eltávolításán dolgoztak vasárnap éjjel a marcali hivatásos, valamint a kéthelyi önkéntes tűzoltók.

Marcaliban vezetékre zuhant egy vastag ág, amit a város hivatásos egysége darabolt le. Ugyanakkor Siófokon, Balatonbogláron, Szentán, Csurgón, Holládnál, Szentbalázs és Gödre között, Varászló és Pat között is útra dőlt fák akadályozták a közlekedést, amelyeket a tűzoltók távolítottak el.

Elöntötte a víz Balatonmáriafürdő Ady Endre utcáját, ahol a helyi önkéntes tűzoltók homokzsákokkal akadályozták meg, hogy a víz bejusson egy partközeli épületbe.
Személyi sérülés szerencsére egyik esetben sem történt – tájékoztatott a katasztrófavédelem.