Újabb megalázás a nagykanizsai javítóintézetben

Az EMMI Nagykanizsa, Kemping u. 6. szám alatti javítóintézetének két fiatalkorú növendéke 2020 augusztusától folyamatosan zaklatták egyik kiskorú csoporttársukat, őt sértő szavakkal illették, „csicskának”, „vamzernek”, „ku..ának” nevezték, elvették az ételét, ütögették, emiatt a sértett nagyon félt tőlük.

Két éve, szeptember 12-én a két fiatalkorú vádlott elhatározta, hogy az esti fürdésnél a sértettet arra kényszerítik, hogy fejét tegye egy vízzel teli lavórba. Egyikük be is hívta este a fürdőszobába a nappaliban tartózkodó kiskorú fiút, ahol közben társa tele engedte vízzel a szennyes ruhák tárolására szolgáló műanyag lavórt, majd azt a földre tette és felszólította a sértettet, hogy térdeljen le és tegye a fejét a vízzel teli lavórba.

A fiú tiltakozott, nem akarta beletenni a fejét a lavórba, azonban ekkor a II. rendű vádlott „De kutya!” szavakkal ököllel mellbe vágta a sértettet, aki további bántalmazástól tartva engedelmeskedett és letérdelve beletette a fejét a lavór vízbe. Ekkor II. rendű vádlott megragadta és a víz alá nyomva tartotta sértett fejét, amin vádlott társa csak nevetett.
A bántalmazás következtében a fiú sérülést nem szenvedett.

A két fiatalkorú vádlottal szemben kényszerítés bűntette miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség fiatalkorúak ügyésze – tájékoztatta honlapunkat dr. Jánky Judit a Zala Megyei Főügyészség ügyésze.