Tárgyalják a nagykanizsai csalási ügyet, orvosok is érintettek

A vád szerint az I.-IV. rendű vádlottak, – akik közül az I. rendű vádlott biztosítási ügynökként tevékenykedik -, különböző biztosításokat kötöttek több biztosító társasággal, mint pl. életbiztosítás, balesetbiztosítás, műtéti térítést nyújtó biztosítás, kockázati életbiztosítás.

A vádlottak a szerződések megkötésekor tisztában voltak azzal, hogy a biztosítók a kisebb beavatkozások, illetve kisebb összegű kárkifizetések esetében mélyebb vizsgálatot nem folytatnak, illetve némely esetben (pl. ínvarrat) a beavatkozások elmaradását is nehéz bizonyítani.

Azonban azt is tudták, hogy a biztosítók orvosi iratokkal alátámasztott beavatkozások után fizetnek. Ebben segített nekik egy zalai kórház két orvosa, az V. és a VI. rendű vádlottak, akik valótlan tartalmú iratokat állítottak ki a részükre.
A vádlottak által okozott kár összesen: 11.669.134 Ft.

Az ügyben 6 főt vádoltak meg. A csalás bűntette minősítésű ügyben zárt tárgyalásra kerül sor a jövő héten kedden a Nagykanizsai Járásbíróságon – olvasható a Zalaegerszegi Törvényszék 39. heti, nyilvános tárgyalási jegyzékében.