Kórházi orvosok segédkeztek a biztosítási csalásban

A vád szerint az I.-IV. rendű vádlottak, – akik közül az I. rendű vádlott biztosítási ügynökként tevékenykedik -, különböző biztosításokat kötöttek több biztosító társasággal, mint pl. életbiztosítás, balesetbiztosítás, műtéti térítést nyújtó biztosítás, kockázati életbiztosítás.

A vádlottak a szerződések megkötésekor tisztában voltak azzal, hogy a biztosítók a kisebb beavatkozások, illetve kisebb összegű kárkifizetések esetében mélyebb vizsgálatot nem folytatnak, illetve némely esetben (pl. ínvarrat) a beavatkozások elmaradását is nehéz bizonyítani.

Azonban azt is tudták, hogy a biztosítók orvosi iratokkal alátámasztott beavatkozások után fizetnek. Ebben segített nekik egy zalai kórház két orvosa, az V. és a VI. rendű vádlottak, akik valótlan tartalmú iratokat állítottak ki a részükre. A vádlottak által okozott kár összesen: 11.669.134 Ft.

R. B. Zs. és társai csalás bűntette minősítésű ügyét csütörtökön délelőtt tárgyalják a Nagykanizsai Járásbíróságon – olvasható a Zalaegerszegi Törvényszék nyilvános tárgyalási jegyzékében.

Ítélet várható a kanizsai kórház volt szakorvosa ügyében – Dél-Zala Press

A vád szerint 2010 novembere és 2011 márciusa között a szakorvos I. rendű vádlott 23 beteg részére vizsgálat nélkül és jogszabályi feltételek hiányában írt fel gyógyászati segédeszközt (ún. antidecubitus ülőpárnát). A recepteket a vádlott érdekeltségi körébe tartozó patikában váltották ki. A vádlott célja az volt, hogy indokolatlanul felírt párnák után igénybe vegye az OEP támogatást, s jogtalan haszonra tegyen szert.