Szlovéniában elvették a jogsiját, újat kért, lebukott

Egy 1978-ban született sárhidai férfi vezetői engedélyét 2020. november 25-én Szlovéniában, bírság meg nem fizetése miatt elvették. A vádlottnak munkavégzés miatt vezetői engedélyre volt szüksége, ezért 2021. június 4-én megjelent a Zala Megyei Kormányhivatal Zalaegerszegi Járási Hivatal Kormányablak Osztályán, ahol jegyzőkönyvileg rögzítetten bejelentette a vezetői engedélynek elvesztését, egyúttal új okmány kiállítását kérelmezte.

A jegyzőkönyvbe, mint közokiratba valótlanul belekerült az a tény, hogy a vádlott a vezetői engedélyét elveszítette. A vádlott a jegyzőkönyvet saját névaláírásával ellátta és büntetőjogi felelősségének tudatában kijelentette, hogy nyilatkozata a valóságnak mindenben megfelel, és hogy a vezetői engedélye nem rendőri intézkedés során került elvételre.

A bejelentés alapján a vádlottnak új vezetői engedélyt állítottak ki, és a korábbi vezetői engedély érvénytelenítésének okaként az elvesztés tényét a közhiteles okmány-nyilvántartásba bejegyezték. A vádlott magatartásával közreműködött abban, hogy a KEKKH Közlekedési Igazgatási és Nyilvántartási Főosztály által vezetett központi okmány-nyilvántartásba – a korábbi vezetői engedély érvénytelenítésének, bevonásának okaként – valótlan adat kerüljön rögzítésre.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a napokban – közölte honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

Kapcsolódó