Közel 1 milliót érő parfümöt akartak lopni egy kanizsai drogériából

A vád szerint a II. rendű vádlott rávette társait, hogy 2020. november 13-án Nagykanizsán egy helyi drogériából kozmetikai termékeket – többek között parfümöket – lopjanak el. Az útközben megbeszéltek szerint a fiatalkorú I. rendű vádlott kivételével a vádlottak bementek az üzletbe.

A II. rendű és az V. rendű vádlottak a kiválasztott illatszereket a közös, míg a III. rendű vádlott a saját bevásárlókosarába rakta, ezalatt a IV. rendű vádlott figyelt.

(A fotó illusztráció)

Kis idő elteltével a fiatalkorú I. rendű vádlott is bement a boltba. Először sétálgatott, majd a II. rendű vádlott az üzlet egy kevésbé látható részén utasította a fiút, hogy tegye le a hátizsákját, amelybe a nő átrakta a parfümöket. Eközben a három férfi folyamatosan figyelt, hogy ne vegyék észre őket.

Ezután a II. rendű és az V. rendű vádlottak egy parfümöt kifizetve elhagyták a helyszínt. A III. rendű vádlott összesen 370.290 forint értékű parfümmel akart fizetés nélkül távozni, de miután észrevette, hogy figyelik, az ajándéktáskába pakolt termékeket az eladótérben hagyta, majd távozott. A fiatalkorú I. rendű vádlott a megpakolt hátizsákkal távozni akart a boltból, azonban az eladók felfigyeltek a zavart viselkedésére, követték mozgását és a biztonsági irodába kísérték, ahol a csomagellenőrzés során 561.430 forint értékű terméket találtak nála.

A helyszínre érkező rendőrök a drogéria mellett igazoltatták a II. rendű és az V. rendű vádlottakat, akiknél személyazonosításra alkalmas okmány nem volt. A II. rendű vádlott a rendőröknek a testvére adatait adta meg, és a rendőrségi eljárás során mindvégig az ő nevében írt alá.

A négy férfi és a nő tettükkel összesen 931.720 forint kárt okoztak volna – olvasható a Zalaegerszegi Törvényszék nyilvános tárgyalási jegyzékében. O.D. és négy társának ügyét május 25-én tárgyalják a Nagykanizsa Járásbíróságon, ahol a vádlottakat hallgatja meg dr. Török Judit bíró.

Kapcsolódó