Féltette a 16 éves lányát, hát megkötözte

Egy 1983-ban született kerecsenyi férfi egy kerecsenyi házban él élettársával és gyermekeivel, köztük a 2005-ben született lánnyal, a sértettel, aki a csapi bentlakásos általános iskola tanulója, így tanév közben csak a hétvégéket tölti otthon.

A vádlottnak a sértett nevelése során 2020. évtől nehézségei támadtak, mivel a lány szeretett volna otthonról rendszeresen eljárni és az ismeretségi körébe tartozó fiúkkal találkozni, ám apja ezt neki nem engedte meg, mert féltette őt.

Ezen okok miatt az apa és lánya kapcsolatában rendszeresen konfliktusok merültek fel. A lány az idén februárban egy alkalommal engedély nélkül eltávozott a csapi iskolából azért, hogy egy általa interneten megismert fiúval találkozzon.

Az apa erről utóbb tudomást szerzett, majd a lányát büntetésből megkötözte úgy, hogy a kezeit zsinórral a házuk lakószobájában lévő ágyhoz kötötte. Az apa a lányt mintegy egy óra elteltével elengedte.

Március 3-án a lány ismét elszökött, ezúttal otthonról, ekkor a Szentpéterúron lakó barátjához ment, majd másnap ment haza a családjához. Az apa ezután fegyelmezés céljából megint megbüntette a sértettet úgy, hogy a kezeit az ágyhoz kötözte, majd őt egy óra múlva elengedte.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat a napokban – tájékoztatta honlapunkat kedden dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.