Csalót ítéltek el Nagykanizsán

A Nagykanizsai Járásbíróság január 25-én nem jogerős ítéletet hozott annak az internetes csalónak az ügyében, aki a hirdetéseiben szereplő árucikkeket nem küldte meg a vevőknek.

A vádlott 2019 áprilisa és 2020 májusa között két internetes, illetve egy közösségi oldalon többféle mobiltelefon-készüléket, egy márkás cipőt és egy parfümöt kínált eladásra. A vevők az eladóval elektronikus levelezés útján vagy a weboldal üzenetküldő alkalmazásán keresztül vették fel a kapcsolatot.

A sértettek a férfinak az árukért 7.000-125.000 Ft közötti összegeket utaltak át a bankszámlájára, illetve fizettek ki postai utánvétellel. A vételár elutalását követően az esetek többségében már nem volt elérhető a vádlott, aki négy sértettnek teljesen más tárgyat (pl.: pelenka, fadarab, üres üveg), háromnak pedig semmit sem küldött.

A férfi a sértetteknek közel 365.000 Ft kárt okozott, amelyből kb. 227.000 Ft megtérült.

A Nagykanizsai Járásbíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki 4 rendbeli csalás bűntettében és 3 rendbeli csalás vétségében, ezért őt 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét.

Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vették, míg az ügyész 3 napot tartott fenn a fellebbezés megfontolására – tudatta honlapunkkal dr. Vándor Virág, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.