Videokártya helyett lisztet kapott utánvéttel a nagykanizsai megrendelő

Egy 1995-ben született szigetszentmiklósi férfi még 2019. év elején egy internetes oldalon különböző álneveket használva hamis felhasználói profilokat hozott létre, majd elektronikai termékeket – videokártyákat, okosórákat, számítógép-alkatrészeket – kezdett el hirdetni értékesítésre.

A vádlottnak a fenti termékek valójában nem voltak a tulajdonában, azokat nem állt szándékában beszerezni és megküldeni a vele kapcsolatba lépő személyeknek, hanem a hirdetéseket a vevők megtévesztése és jövedelemszerzés céljából helyezte el. A vádlott ennek során 2019. februárja és 2020. januárja között több bűncselekményt követett el.

(Az utánvétes csomagot a nagykanizsai postán vette át az átvert férfi édesanyja)

A vádlott még 2019. augusztus 15-én megállapodott egy nagykanizsai lakos sértettel abban, hogy nevezett az általa kínált Nvidia Gforce videokártyát 25.000,- Ft-ért megvásárolja. A sértett édesanyja 2019. augusztus 17-én 27.000,- Ft vételár és postaköltség ellenében átvette a nagykanizsai postán a vádlott által küldött csomagot, amelyben a megrendelt videokártya helyett egy értéktelen, használt dvd olvasó, egy hálózati kábel és egy csomag liszt volt elhelyezve. A sértett kára a nyomozás során nem térült meg.

A férfi további 13 hasonló átverést követett el. Ügyeiben a Nagykanizsai Járási Ügyészség 14 rendbeli csalás vétsége miatt emelt vádat a napokban – értesült honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.