Családi civakodásból garázdaság Nagykanizsán

Egy 2000-ben született nagykanizsai férfi tavaly december 26-án délután 13.30 óra körül élettársával, együtt nagyszülőjéhez ment a Nagykanizsa, Rákóczi utcába. Itt több lakás is található, amelyek közös udvarral rendelkeznek.

A lány bement a lakásba, míg a férfi az udvaron várakozott. A lakásban a lány összeveszett édesanyjával, hangosan kiabáltak egymással, majd feldúltan kiment az udvarra ahova követte az édesanyja is. Ezt látva a férfi a lány anyjára támadt, egy műanyag székkel fejbe ütötte, a nő a földre esett és a szék is eltörött.

A történteket észlelő lakótárs a nő védelmére kelt, ám a férfi őt is megtámadta, megszorította a bal karját, elszakította a pólóját, illetve az udvaron talált seprű nyelével megpróbálta megütni. Emiatt a nő bal válla és felkarja zúzódását szenvedte el, amely sérülés 8 napon belül gyógyult.

A férfi magatartása alkalmas volt arra, hogy az udvarban lakó, azt észlelő személyekben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség garázdaság és testi sértés vétsége miatt emelt vádat a napokban – tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.